Välkommen!

Leder du Sveriges framtid? Här hittar du verktygslådan ALLA RÄTT som vänder sig till dig som arbetar i skolan årskurs F-9. Metoder och tips för att dagens unga inte ska behöva skriva #metoo. Helt enkelt det viktigaste provet som vi vuxna måste ha ALLA RÄTT på. Beställ verktygslådan gratis och ladda ner affischerna – Skolverket bjuder!

Vill du att vi kommer till din skola och kommun?
Boka utbildningen ALLA RÄTT genom att mejla till leo@olika.nu

ALLA RÄTT – samtycke i skolan!

Vi presenterar:
– Skojbråk eller allvar,  vardagsvåld i skolan.
– Vad gör du när en elev säger hora, fitta, bög eller använder fysiskt våld?
– Strategier – Gör och gör inte!
– Tillsammansperspektiv och normförändring!
– Samtycke i skolan, känslor och gränser istället för objektifiering.

Affischer

Skriv ut och sätt upp på din skola – diskutera med dina kollegor och elever. Lär er mer och börja agera tillsammans! Storleken är A1 men det går också bra att skriva ut på A3 eller A4.

Elevenkät ”Skojbråk eller våld?”

1500 elever i årskurs 3-9 har svarat på vår enkät. Alla elever ska känna sig trygga i skolan. Ord som hora, fitta, idiot, knuffar, sparkar och strypgrepp är vardag i skolan. Dagligen blir elever utsatta för verbalt och fysiskt våld. Hade detta hänt på en arbetsplats för vuxna hade alla larm gått – nu larmar eleverna om sin situation i skolan! Nu är det upp till oss vuxna att agera!

ALLA RÄTT kortfilmer som förändrar!

ALLA RÄTT ett samarbete för samtycke i skolan!

Vilka är vi? FATTA arbetar för att skapa en samtyckeskultur i vårt samhälle, OLIKA arbetar med att utbilda lärare om jämställdhet och normkreativitet och ger ut böcker för att ge barn och unga fler förebilder, Fredrika Bremerförbundet arbetar för att sprida kunskap om jämställdhet. Tillsammans med Skolverket vill vi förändra!