Välkommen!

Leder du Sveriges framtid? Vi välkomnar skolpersonal, rektorer och lärare som undervisar i åk F-9 till en kväll där vi stolt presenterar verktygslådan ALLA RÄTT. Metoder och tips för att dagens unga inte ska behöva skriva #metoo.

ALLA RÄTT – samtycke i skolan!

Vi presenterar:
– Skojbråk eller allvar?! Elevundersökning om vardagsvåld i skolan.
– Vad gör du när en elev säger Hora? Strategier – Gör och gör inte!
– Tillsammansperspektiv och normförändring!
– Samtycke i skolan, känslor och kroppskunskap istället för objektifiering.

Varmt välkommen!
Först till kvar gäller. Premiären är gratis för dig – Skolverket bjuder! Alla som kommer får vår rykande färska verktygslåda ALLA RÄTT, plus en och annan överraskning.

Tid: 17:30-20.00 Vi startar med en middagswrap.
Om du inte kommer debiterar vi 500kr, biljetten går att överlåta till en kollega.

Orter våren 2019
Stockholm och Eskilstuna

Vill du att vi kommer till din ort i höst?
Mejla till leo@olika.nu

1500 elever har svarat på enkäten - läs resultatet här!

Alla elever ska känna sig trygga i skolan. Ord som hora, fitta, idiot, knuffar, sparkar och strypgrepp är vardag i skolan. Dagligen blir elever utsatta för verbalt och fysiskt våld. Hade detta hänt på en arbetsplats för vuxna hade alla larm gått – nu larmar eleverna om sin situation i skolan! Nu är det upp till oss vuxna att agera!

ALLA RÄTT ett samarbete för samtycke i skolan!

Vilka är vi? FATTA arbetar för att skapa en samtyckeskultur i vårt samhälle, OLIKA arbetar med att utbilda lärare om jämställdhet och normkreativitet och ger ut böcker för att ge barn och unga fler förebilder, Fredrika Bremerförbundet arbetar för att sprida kunskap om jämställdhet. Tillsammans med Skolverket vill vi förändra!