Pirater tar över OLIKA!

Piraterna tar över OLIKA

Att leka pirat är en härlig lek som låter alla barn visas i äventyrets frihet där allt är möjligt och modmuskeln tränas. Så klart behövs det moderna piratböcker att inspireras av. Piraterna och regnbågsskatten är en bok om sju vilda pirater som får hjälp att hitta skatten vid regnbågens slut.

Genom regnet lyser solen
Ragnhild Rysare tar pistolen
Hon skrattar och skjuter salut
Det finns en skatt vid regnbågens slut
Aj, aj pirater, målet är klart
Skepp ohoj kamrater, nu tar vi fart!

Köp boken här!

Men detaljrika bilder, roliga rim och stuns i språket tas läsaren med på ett äventyr till havs med både tigrar och hajar!

---

Karin Frimodig och Sara Bergbrukar skriva ihop. Kanske är det därför deras böcker bli så fantasirika och humoristiska?

”Vi tycker om att skriva tillsammans eftersom det är mer kreativt. När en skriver så växlar en mellan att tvivla och att tycka att det är den bästa historien någonsin. När vi är två kan vi turas om att ha de där rollerna.”

---

Maria Poll blev glad över uppdraget att rita pirater som är kvinnor, en typ av bilder hon tycker saknas i barnboksvärlden.

”Min drivkraft i skapandet är humor och att visa att människor är komplexa och operfekta. Här har jag fått skapa kvinnliga karaktärer som skiljer sig från dom vi är vana att se i bild.”

I den här boken lär vi känna sju vilda pirater, alla olika – men lika i det att de älskar havet och äventyret! Med list och mod klarar det att bli uppätna av hajar och att lura bort den vaktande tigern från skatten!

Titel: Piraterna och regnbågsskatten
Författare: Karin Frimodig & Sara Berg
Illustratör: Maria Poll
ISBN: 978-91-87413-18-6
Ålder: Från ca 3 år
Genre: Bilderbok, 3-6 år
Utkommer: mars 2015

By | 2017-08-24T17:24:11+00:00 mars 30th, 2015|Uncategorized|0 kommentarer

About the Author:

Lämna en kommentar

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.