Om Olika

Vår idé och vision

På Olika jobbar vi med litteratur, utbildning, kommunikation och pr. Alltid med idén att utmana begränsande stereotyper och bidra till ett inkluderande samhälle. Olika  startade 2007. Vi jobbar med både etablerade författare och illustratörer och nya stjärnskott och våra kunder är alltifrån privatpersoner och skolor till bibliotek och företag.
Vad kan vi hjälpa dig med?

Utmärkelser

OLIKA har fått många fina utmärkelser genom åren, bland annat Rättvisepriset och Stenbecks stipendium med motiveringarna:

”OLIKA belönades med Rättvisepriset för sin insats för att fler barn ska känna igen sig i böcker, skapa sig positiva självbilder och på så sätt bli delaktiga i samhället. OLIKA har sett bristerna i sin bransch och agerar modigt för att mångfalden i samhället ska återspeglas.”

”OLIKA utmanar destruktiva normer och motverkar mobbning, trakasserier och kränkningar genom att se till att fler barn får känna igen sig i barnböcker.” 

Vårt miljötänk

Hållbarhet är ett ledord på OLIKA, och det gäller även hur vi påverkar miljön. Våra böcker är FSC-märkta och inom kort även märkta med Svanen. Vi trycker i Baltikum för att ha nära till vår produktion och för att minimera transporter.

Vilka vi är 

Kristina Henkel
Kristina är en av Sveriges första jämställdhetskonsulter och har lång erfarenhet av att utbilda om jämställdhet, normkritik och inkludering. På Olika jobbar hen som utbildare, projektledare och säljare.
kristina(at)olika.nu
0737-033562

Emili Kvarnström Svensson
Emili är formgivare och illustratör med utbildning från bland annat Chelsea School of Design. Hon jobbar med att formge Olikas böcker och ta fram marknadsföringsmaterial.
emili(at)olika.nu
0739-851209

Marie Tomičić
Marie har en bakgrund som lektor och forskare i organisatorisk förändring och ledarskap. På Olika jobbar hon som VD, förläggare och redaktör samt sitter med i styrelsen.
marie(at)olika.nu
0708-62 28 08

 

Gunilla Åberg
Gunilla arbetar som styrelseordförande i Olika. Hon är utbildad ekonom och har lång erfarenhet av ledande roller inom marknad, ekonomi och affärsutveckling.

 

Fler vi jobbar med!

Det är många som jobbar med oss, här kommer ett helt gäng till med härliga människor som bidrar till Olika!

Stephanie Barrouillet
Stephanie driver Brights Agency och representerar och säljer Olikas titlar på den internationella marknaden.

Björn Lisinski
Björn hjälper Olika med det tekniska på vår sajt.

Mariya Lysenkova
Mariya är också utvecklare och jobbar med att utveckla vår sajt och våra system.

Danielle Roderick
Hjälper oss att hålla lager och få upp vissa titlar på amerikanska Amazoon.

Kerstin Tapper
Kerstin driver Ackes bokföring och jobbar med att bokföra alla Olikas transaktioner.

Johan Thorén
Johan är journalist och konceptutvecklare och jobbar som representant för Östergötlands fotbollsförbund med det läsfrämjande projektet Läskickar!

Hanna Zimmerman Lamby
Hanna är formgivare och fotograf och hjälper Olika med att sätta böcker och göra form.