malin_Lilja_lowMalin Lilja övergav tidigt en alternativ karriär som biografmaskinist och är numera förlagsredaktör och barnboksförfattare. Mix kör var hennes första bok på OLIKA förlag och den första boken i trilogin om Mix. Så här berättar Malin om Mix kör:

“2010 fick jag en dotter, hon besitter samma fartfyllda frimodighet som Mix. Som många andra barn gick hon igenom en period då bilar och allt som brummar och rullar var det dominerande intresset. Ändå kunde jag inte hitta en enda fordonsbok med en tjej som huvudkaraktär. Så då skrev jag den.”

Våren 2017 kom Mix jobbar, och Malin berättar:

”Barn som vuxna – alla är unika. En del gillar att pyssla koncentrerat med sin grej, andra samspelar med en eller två som har samma intresse. Och så finns det de som är i ständig rörelse i den större gruppen, testar allt med samma intensiva intresse och upptäckarglädje. Mix tillhör såklart den sista kategorin. När min dotter och hennes kompisar leker glider de in i och ur alla roller de känner för att testa. Rätt vad det är har jag en karateprinsessa som jagas av en dinosauriepolis. Det är så självklart och så rätt, varför sätta gränser där inga gränser behövs?”