Zozo & kritorna 1-3 år

131 kr

Känslor och äventyr för de allra minsta – Zozo upptäcker på egen hand!

Vakna, tassa, smyga
Krita, rita, måla
Stora fina väggen
Oj!

Provläs här!

 

Alla böcker i serien om Zozo:
Zozo & hunden
Zozo & nallen
Zozo & kritorna

Beskrivning

Författare: Elina Garp
Illustratör: Moa Graaf
Utgivningsår: 2019 (december)
Storlek:  180×180 mm
Inbunden:  28 sidor
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 1-3 år

Sagt om boken:
Det är befriande att den lilla berättelsen inte fokuserar på uppfostran, utan kärleken mellan barn och förälder. Illustratören Moa Graaf har skapat en charmig Zozo, ett barn som vågar och gör saker. Hen målar stort och engagerat på väggen och är inte rädd att vara uppe själv. Det är en hemtrevlig lägenhet och bilderna visar värme, fin närhet och dramatiken i det lilla. Texten är även denna gång, rytmisk, mjuk och ligger bra i munnen och är sedd från barnets perspektiv.
Annika Lundeberg, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien:
Elina Garp låter orden sjunga rytmiskt i sitt språk som beskriver Zozos sinnliga upptäckter och som ligger nära poesin. ”Lukta, smaska, smakar söt” är beskrivningen av mötet med ett äpple. Därför blir Moa Graafs ansvar stort när hon illustrerar Zozos utforskande. Det är i illustrationerna det händer. Barn och hund är som sagt i ögonhöjd och många gånger så är även betraktaren i det perspektivet eller strax ovanför. Men oftast väldigt nära.
Ulf Malmqvist, BTJ

Elina Garp använder ett effektivt språk som passar att läsa högt och som öppnar upp boken för samtal med meningar som ”Sitta, hålla, krama … Dammigt damm, Kletigt kladd”. Det är en småbarnsbok med tydligt fokus på nuet i den lilla världen, det som är nära. Eftersom texten inte är specifik så ligger mycket av bokens handling i Moa Grafs illustrationer. Hon är både påhittig och fångar dramatiken i barnets vardag, dess nyfikenhet och lek.
Annika Lundeberg, BTJ