Beskrivning

Författare: Sarah Vegna
Illustratör: Astrid Tolke
Utgivningsår: 2018 (mars)
Storlek: 180 x 180 mm
Inbunden: 32 sidor
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 1-3 år

Sagt om boken:

Det är snyggt hur man visar att tiden går genom familjens byte av kläder. […] Bilderna är detaljrika och gestaltar familjens odlingsprojekt med mycket värme. […] Vi odlar smultron är en fin vardagsskildring av hur ett frö blir till ätbart bär – och hur man med enkla medel kan odla själv hemma
BTJ, Sarah Magnusson

Så enkla berättelser om verklighetsnära händelser och så mysigt att läsa ihop.
365 böcker du borde läsa

Sagt om tidigare böcker i serien:

Vi gör tillsammans kallas serien av småbarnsböcker från Olika förlag som har varierade huvudrollsinnehavare men med ett gemensamt tema: att skildra vardagen ur ett litet barns perspektiv. Vardagliga sysslor är ofta mer spännande för barn än de är för oss mer erfarna vuxna.
Det uppstår en trivsam, varm gemenskap i det rosa köket, där både kroppsspråk och ansiktsuttryck visar på fin kontakt mellan barnet och pappan. 
BTJ, Annika Lundeberg

Lätt att känna igen sig i, för både stor som liten, mycket tack vara de vardagliga bilderna av Astrid Tolke som här debuterar som bilderboksillustratör. Hon skapar med små medel trevliga, realistiska illustrationer där de agerande har fin ögonkontakt med varandra. […] Det är lätt att tycka om denna trivsamt skildrade vardagshändelse.
BTJ, Annika Lundeberg