Vem är tjuven, Mirjana? 3-6 år

120 kr 60 kr

Mirjanas föräldrar har en pizzeria. Där leker Mirjana nästan jämt. En dag kommer farbror Mirko med en present, en jättefin guldklocka. Men vad händer? Klockan försvinner och alla undrar vem tjuven är. Alla utom en.

Med värme och träffsäkerhet tecknar barnboksdebutanten Ana Udovic Mirjana och hennes äventyr i den den lilla pizzerian. Karaktärerna i den stora familjen lockar till skratt. Den busiga atmosfären och de fylliga karaktärerna förstärks av duon Tomas Nilsson och Jessica Kurkis vinda, sneda och sprudlande illustrationer. Riktiga små konstverk för både små och stora att njuta av. Även denna duo debuterar som barnboksillustratörer.

Art. nr. 9789185845651 Kategori: Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Författare: Ana Udovic
Illustratör: Tomas Nilsson och Jessica Kurki
Utgivningsår: 2011 (april)
Inbunden
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Boken är som ett fyrverkeri av färger och mönster. Karaktärerna är härligt illustrerade och jag gillar att de visar upp invandrarkulturen på ett neutralt [sätt].
Sara Hilmersson, Barnboksprat.se, december 2010.

Vem är tjuven, Mirjana? är verkligen en superbra bok! … Den har världens finaste illustrationer och handlar om en tjej som gör något så dumt så hennes mamma dundrar av upprördhet.
Lovesocks, september 2009.

Vem är tjuven har allt femåringen och jag vill ha: pizzor, spänning, resonemang om lögn och sanning – och ett slut som ställer allt till rätta. Go, Ana. Vi vill ha mer!
Tinni Ernsjöö Rappe, bloggen Grannfrun, februari 2008.