Vem är kär i Abel Svensson? 6-9 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Abel Svensson har funderat och funderat.
Han vet vilka han är kär i.
Men finns det någon som är kär i honom?
Och hur ska han i så fall få reda på det?

Abel Svensson går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

Provläs här! 

 

Här hittar du alla böckerna om Barnen i Lyckeskolan!

Här hittar du bokens trailer!

Vill du pyssla med barnen i Lyckeskolan? Ladda ner gratis här:

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för FÖRSKOLAN här!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för SKOLAN här!

Beskrivning

Författare: Ebba Berg
Illustratör: Carl Flint
ISBN: 9789187413018
Utgivningsår: 2014 (oktober)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 36 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är  skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken  har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (…) Boken är jättefint  skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (…) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.
Fria Tidningen

Fin bok om kärlek!
Biblioteksbubbel

Abel är en finurlig kille som funderar på hur han ska få reda på vem som är kär i honom. Själv är han kär i två flickor och en pojke. Detta är helt oproblematiskt för honom och det som han istället grubblar över är vilka de två klasskamraterna är som gett honom lappar med “ja”. Carl Flint är en engelsk illustratör som gjort verklighetsnära bilder som följer texten väl och därigenom underlättar för läsaren. Ebba Berg är redaktör och översättare och detta är hennes första barnbok. De har tillsammans skapat en positiv bok som förmedlar budskapet att personligheten är viktigare än kön och att det är helt OK att vara kär i vem man vill!
BTJ Helene Ehriander

En så söt och fin bok om det där svåraste som finns hur vet man … hur tar man  reda på om någon som man tycker om tycker om en tillbaka.
Prickiga Paula

Abel funderar mycket över det här med att vara kär. Hur vet man om någon är kär i en? Ska man fråga rakt ut? Kanske ropa frågan från balkongen? Till slut kommer Abel på ett bra sätt. Lättläst och roligt!
Cirkulationsbiblioteket Stockholm

Det är inte lätt att veta om någon är kär i en. Och är det så att man kan vara kär i flera samtidigt? Måste man känna personen man är kär i eller kan det vara en idol på en affisch? Det finns mycket att prata om och fundera kring i den här boken. Den funkar att läsa högt eller själv.
Bibliotek Mitt