Värsta prutten, Lolly! 3-6 år

131 kr 66 kr

Den här boken lyckades förena två viktiga saker: Pruttar och att människor är olika!

Lolly älskar att prutta med armhålan.
Pappa Peter tycker hon är proffsig.
Pappa Anders har slutat med sådant.
En dag får hon följa med sin mamma på en fin fest.
Där får hon absolut inte prutta. Kommer hon att kunna låta bli?

Provläs här! 

 

Beskrivning

Författare: Åsa Karsin
Illustratör: Frida Arvidsson
Utgivningsår: 2017
Ålder: ca 3-6 år
Storlek: 186 x 186 x 10 mm
Sidantal: 28 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Att läsa om pruttar med en nästan-fyraåring är typ det roligaste som går. Vi förfasas tillsammans över alla pruttar överallt som Lolly fiser ur sig, får prata om saker som känns orättvisa och hur en kan hjälpa sin förälder när det är jobbigt eller pinsamt. Det är en underbar bok med mångfacetterad diskussionsgrund som vi gillar båda två. Från Olika förlag – såklart ❤
365 böcker du borde läsa

Tyckte det var så roligt att smyglyssna på sonens prat med sambon för ett tag sedan när han upplyste sambon att i vissa familjen finns det två pappor, som en självklar grej, och sambon funderade och sa att det nog stämde ja. “Japp! Så är det, för så är det i Värsta prutten, Lolly!” Självklart, inget konstigt och färdigdiskuterat där.
Pia, läsare

Jag skulle tipsa om böckerna om UppfinnarJohanna och Lolly. Min dotter tycker att dom är roliga och kanske är det av dessa hon inspirerats till att bygga, fantisera och busa! Fler barn (och vuxna) borde få ta del av Olikas böcker för att få ett bredare perspektiv på hur en kan vara som människa.
Anni, läsare

Att Lolly, som är en påhittig tjej med många egna åsikter, bor med sina två pappor är lika självklart som att solen går upp varje morgon. Borta är det felpedagogiska, problematiska perspektiv jag själv växte upp med. Extra plus för Frida Arvidssons detaljrika illustrationer i vilka jag hittar något nytt varje gång jag läser boken.
Veckans recension på Bokus.com

Värsta prutten, Lolly! var genial. Den lyckades förena två viktiga saker: Pruttar och att människor är olika. Den ena saken är viktig för barn, och den andra saken är ännu viktigare. En del människor kan prutta med hjälp av handen i armhålen. En del kan det inte. En del människor lever i par som består av pojke – flicka, en del inte. Inte större än så, inte märkvärdigare än så, inget som behöver förklaras, motiveras, ursäktas eller göras väsen av.
Ketchupmamman