Varför är brorsan rädd? 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Det här är en bok som på ett smart sätt visar vägen i känslodjungeln. – Jonna Fries, Smålandsposten

Borta på stenen sitter en brorsa och är rädd.
Varför är han det? undrar Alvdis och Hamsa.
Han kanske är rädd för hundar? Eller så har han tappat bort sina mammor?
Kanske är han rädd för att han har retat sin kompis? Eller för att någon är sjuk?

Provläs här!

Alla böcker i serien:
Varför gråter pappan?
Varför är mamman arg?
Varför är brorsan rädd?
Varför bråkar syrran?

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här! 

Beskrivning

Författare: Kristina Murray Brodin
Illustratör: Bettina Johansson
Utgivningsår: 2019 (augusti)
Storlek: 185 x 185 mm
Sidantal: 36 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Här finns massor av klokskap, finurligt och fint framfört – både i text och i bild. Det här är en bok att läsa tillsammans och tala med sina barn om. Samtalsämnen att återvända till både två och fem gånger. Rekommenderas!
Bokbloggerskan

Jag är också rädd ibland. Det var roligt att brorsan var rädd för att tappa bort sina mammor i mataffären.
Bobbo 5 år

Varje fundering speglar Hamsas och Alvdis egen verklighet och visar att de själva är olika mycket rädda för samma, för läsaren igenkännbara saker. Det lättförståeliga språket består mest av repliker i barn-nära samtal. Illustrationerna är uttrycksfulla och tydliga i samtida miljö. Grundtonen i boken är ljus och den gestaltar känslor på ett trovärdigt sätt, och öppnar för vidare samtal.
Tine Billing, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien:
Jag tycker ju att de här böckerna är fantastiska för att diskutera just det här med känslor och vad en kan göra med dem när de dyker upp. Snygga bilder, enkla förklaringar och lagom långa meningar för en 2-4 åring ungefär. Min fyraåring kände igen sig väldigt mycket, både i mammans ilska (för vilken förälder blir inte arg ibland) men också sin egen ilska över olika saker och ting. Själva beskriver de boken som en känslo-deckare. Perfekt begrepp.
365 böcker du borde läsa

Författaren Kristina Murray Brodin och illustratören Bettina Johansson har i sitt kreativa samarbete lyckats skapa text och illustrationer på ett sätt som – speciellt vid de mer ledsna känslorna – griper tag i läsaren. 
Hanna Johansson, LitteraturMagazinet

Texten är enkel och lättförståelig. /…/ Illustrationerna är färgrika och tydliga. Avbildade personers känsloliv kommer klart till uttryck så att även små barn kan förstå och följa med. Genom associationer och tankar får läsaren lära känna barnen Alvdis och Hansa. Men detta är också en bok som benämner och förklarar känslor för barn med en uppmaning till barn att lyssna inåt, fundera och respektera sig själv. Varför är mamma arg? kan varmt rekommenderas.
Hanna Troëng, BTJ