UppfinnarJohanna och Huttan 3-6 år

131 kr

UppfinnarJohanna är tillbaka för att uträtta stordåd!

Simsala upp och skutta, här får du en … Hutta! Lillebror Stanley känner sig ensam och vill ha ett husdjur. Johanna kan uppfinna allt! En katt, en anka eller kanske en gris? Det blev en Hutta. Men Stanley måste akta sig, för Huttan kan bli väldigt snabb …

 

Provläs här!

Alla böcker i serien om UppfinnarJohanna!
Här kommer UppfinnarJohanna!
UppfinnarJohanna och skrämselmaskinen
Full fart, UppfinnarJohanna!
Lysande, UppfinnarJohanna!
UppfinnarJohanna och Huttan
Pysselboken: Greja och rita med UppfinnarJohanna

 

 

Beskrivning

Författare: Ann-Christine Magnusson
Illustratör: Lovisa Lesse
Utgivningsår: 2020 (maj)
Storlek: 200 x 200 x 5 mm
Sidantal: ca 26 sidor
Inbunden
Miljömärkningar: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Här kan du läsa Folkbladets intervju med Lovisa Lesse!

Här kan du läsa Norrköpings tidnings intervju med Lovisa Lesse!

Sagt om boken:
Böckerna präglas av en positiv allt-är-möjligt-känsla (…) Humor finns det rikligt med. (…) UppfinnarJohanna är dessutom en god förebild för tjejer och killar då det gäller att våga experimentera och uppfinna, gärna med hjälp av ritningar och verktyg, och sådana förebilder behövs. Ytterligare en styrka i boken är att upphovskvinnorna medvetet låter olikheter finnas utan att problematisera dem. Det gäller exempelvis att syskonen Johanna, Sten och Stanley har olika hudfärg och att Stanley hittar en kompis som sitter i rullstol, vilket passerar utan kommentarer.
Birgitta Mark, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien:
Ibland tar jag mig en riktig bilderbokskväll, frossar i nytt och fint. Förundras och fängslas av illustrationer och ord. Så få sidor som innehåller så mycket. Alla borde läsa mer bilderböcker oavsett ålder. (…) Full fart, UppfinnarJohanna! på morgonen springer benen till skolan. Men hem då är Johanna och brödernas ben så trötta. Det är så jobbigt att gå hem. Men så en dag får Johanna en idé, en ny uppfinning är på gång …
Prickiga Paula

I den här boken kände vissa ur barnpatrullen igen sig. Benen orkar inte alltid gå hem! UppfinnarJohanna är en  bilderbok för de mindre, den är positiv och förutom att Johanna själv kan vara en fin förebild är bröderna som ser upp till sin påhittiga positiva syster riktigt charmigt illustrerade. Fin syskongemenskap i boken. Detta är den tredje boken om UppfinnarJohanna. Bra ur genusperspektiv och ett stort plus att få se fler mörkhyade barn i litteratur.
Kalasdags

Jag tyckte om att det var en bra vardagsskildring ur ett barnperspektiv. Där barnen faktiskt har förmågan att ta makten och försöka lösa ett problem själva, hur det än slutar. Det är okej att pröva sig fram och inte så farligt om det slutar lite lustigt. Även bra att det att familjen ser olika ut, olika hudfärger utan att problematisera. Det är ju OLIKA förlags grej, ut med stereotyper och in med möjligheter!
LitteraturMagazinet