Uppdrag: Havsodjuret 6-9 år

131 kr

Lina och tolvan Peppar ger sig ut på nya uppdrag, den här gången med farmor!

Ser du en ö ute på havet som inte ska vara där? Det kan innebära faror … om du inte har läst den här boken förstås. Här hittar du nämligen knepen som kan rädda dig!

Farmor Hilda har skrivit klart sin bok och köpt sitt hus. Så Lina är inte alls beredd på att farmor lägger till en ny regel som bara kan betyda en sak: nya uppdrag!

 

Provläs här!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Alla böcker i serien “Hemliga boken för äventyrare”:
Del 1 Uppdrag: Vattenhäxan
Del 2 Uppdrag: Anden i flaskan
Del 3 Uppdrag: Träsktrollen
Del 4 Uppdrag: Skrämmarna
Del 5 Uppdrag: Rädda julen
Del 6 Uppdrag: Havsodjuret

Alla delarna går att läsa som fristående böcker!

Beskrivning

Författare: Cecilia Rihs
Illustratör: Silvy Strand
Utgivningsår: 2019 (december)
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 100 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Silvy Strands illustrationer tar stor del i berättelsen, de visar en fantasyvärld fylld av skvallror, blöttroll och havsdrakar. Här får hon utlopp för sin
kärlek till sagor och legender. Det är vackert och för tankarna till Tolkiens värld. Bilderna är skimrande i klara, färgsprakande akvareller. Uppdrag: Havsodjuret är den sjätte delen i serien och författaren Cecilia Rihs har fint flyt i texten, som kryddas med spänning och rolig humor.
Staffan Engstrand, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien:
Det fina med Lina är hennes mod och äventyrlighet. För att skriva den hemliga boken måste hon ju ha modet att hoppa in genom mörka lönndörrar och blöta träsk. Men hon gör det och hon lyckas. Det fina med bokserien däremot är att Lina är just detta – modig och äventyrlig. Hennes kön och hennes hudfärg, hårfärg eller vad det nu kan vara som provocerar vissa människor finns bara där, okommenterat. Det är precis detta jag strävar efter i mitt arbete som minister – ett samhälle där våra egenskaper står i centrum, inte vårt kön eller färg, och där ingen hindras från att delta i samhället och demokratin. Att dessutom kombinera detta med barns läsning är desto bättre.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke

Peppar är en förtjusande figur, utrustad med charmigt självförtroende, och tillsammans med Lina styr de upp äventyren fint. Bokens svartvita illustrationer av Carl-Marcus Ramstedt är uttrycksfulla. De skildrar de fantasifulla odjuren i och kring träsket. […] Bilderna samverkar bra med den enkla texten av Cecilia Rihs, som genomgående håller en fantasifull, lite uppsluppet spännande ton. Charmigt helt enkelt!
Staffan Engstrand, BTJ

Slörpande träsk, den ståtliga träskjättinnan, griniga gnöltroll och andra spännande saker – blir lätt att barnen läser flera kapitel i sträck!
Tvåbarnsmamma, via Bokus