Titta skogen! 0-2 år

114 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Höst, vinter, vår och sommar – fyra olika barn som på egen hand upptäcker naturen. Äventyr med alla sinnen vidöppna. Lika enkelt som storslaget!

Blomman, humlan, mossan.
Lukta, lyssna, gosa.
Det är vår i skogen!

 

Provläs här!

 

Alla pekböcker i serien Titta:
Titta havet!
Titta skogen!
Titta parken!
Titta natten!

Läs en fin intervju med författaren Åsa Mendel-Hartvig i Landets fria!
“Den inspirerade mig till att skriva om små barns möte med naturen. Jag tror det är viktigt att få en känsla för naturen, för att vi ska bry oss om den och vilja bevara den. Små barn tycker ofta att naturen är helt fantastisk och spännande, om de bara kommer ut i den, säger Åsa Mendel-Hartvig.”

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Åsa Mendel-Hartvig
Illustratör: Maija Hurme
Utgivningsår: 2017 (februari)
Storlek: 155 x 155 mm
Sidantal: 32 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 0-2 år

Sagt om boken:

Med små medel och varm känsla förmedlar författaren Åsa Mendel-Hartvig och illustratören Maija Hurme kunskap och engagemang. Text och bild bildar en tilltalande naivistisk enhet som barnet lätt knyter an till – ett alldeles ypperligt möte!
Maria Nestorzon, BTJ

I boken visas bilder på allt möjligt i skogen och vad en kan göra med det. Bilderna är färgstarka och glädjefyllda med blommor, kottar och stövlar i skogen. Den får också med relationen mellan förälder och barn på ett rörande sätt och jag ser fram emot att läsa den för minstingen eftersom stora mest gillar långa texter och målande beskrivningar. Här är det bilderna som talar för sig själva till stor del i båda bilderna, och på ett bra sätt!
365 böcker du borde läsa februari 2017

Illustrationerna är tydliga och mjuka men på samma gång går de rakt in i hjärtat med sin enkla men ändå målande närvaro. Bilderna jobbar med blickar och händer som gör att bilderna blir tydliga och grönskan ger allting en fin inramning.
Anna Liv Lidström, för Dagens bok. 8 av 10 i betyg!

Berättelsen byggs upp genom ett roligt växelspel mellan titta (”humla”) och göra (”lyssna humlan”). Det är verkligen en pekbok som visar att det lilla egentligen är det stora. // Fin skildring av närhet mellan pappa och barn också!
Bokunge

Att upptäcka skogen på våren det är grönt och fint. Blommor att lukta på, humla att lyssna på, mossa att gosa med, kotte att tugga på och pappa att pussa på. Det kommer tre böcker till i denna söta serie, en bok för varje årstid. Ser jag fram emot!
Prickiga Paula

Min sexmånaders tittar fascinerat på de färgglada bilderna och lyssnar på mina ord. Vi tar med oss böckerna ut i naturen och jämför tillsammans med treåringen. Det är böcker att inte bara läsa utan uppleva. De skapar både ord och känslor på en gång. Det är både göra och se. Det är perfekt för det lilla barnet och roligt för det stora barnet. Aktiverar alla sinnen.
365 böcker du borde läsa juli 2017

”Titta skogen”, med text av Åsa Mendel-Hartvig och bild av Maija Hurme, är en mossmjukt illustrerade småbarnsbok om föräldraskap och skogspromenad. De enkla orden handlar om närhet och natur: ”Lyssna humlan”, ”Titta myran”, ”Pussa pappa”.
Tekoppens tankar