Tesslas pappa vill inte! 1-3 år

131 kr

“…boken bjuder på en bild av den kostymklädde mannen som vi aldrig sett honom förut.”

Nej! Tesslas pappa vill inte gå upp. Han vill inte dricka kaffe. Inte läsa tidningen. Och absolut inte gå till jobbet. Om han inte får åka pulka förstås!

Provläs här!

 

Läs också Tesslas mamma vill inte!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

 

Beskrivning

Författare: Åsa Mendel Hartvig
Illustratör: Caroline Röstlund
ISBN: 9789187413179
Utgivningsår: 2011
Storlek: 185 x 185 x 5 mm
Vikt: 170g
Sidantal: 28 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Jag har tipsat om denna bok tidigare men jag tänkte att jag gör det igen för den är så bra. Boken heter “Tesslas mamma vill inte”. Jag lägger in samma meningar som Gillis brukar säga och då fnissar han åt det tokiga trotset. Det är förlaget Olika som har givit ut boken och det finns en “Tesslas pappa vill inte” också. Alla böcker från Olika går bort från typiska stereotyper och inkluderar alla människor. Rekommenderar alla deras barnböcker starkt, vettiga men framför allt roliga.
Isabella Löwengrip på sin blogg Blondinbella

Boken jag inte visste att jag längtade efter är här! Efter att ha läst hela boken och skrattat högt, tycker jag att den är briljant.
Hanna Lager, Feministbiblioteket

Vuxna kan också vara trotsiga! Ni har väl läst den underbara boken “Tesslas pappa vill inte” från OLIKA förlag?
Barnens Bokklubb

Min dotter plockar alltid fram just de här fyra böcker ur bibliotekshögen och hennes stora favorit är “Tesslas pappa vill inte”.
Mitt gröna liv

Jo, pappan är kostymklädd, men boken bjuder på en bild av den kostymklädde mannen som vi aldrig sett honom förut. Här är en man som vill ha hårspännen och glitter, inte bara i fem minuter under en lek, utan som faktiskt går pyntad till jobbet.
Helena Ferry, Barnboksprat

Och såklart kul med en banksnubbe som vill ha hårklämmor och glitter i mössan.
Bokunge

Träffsäkert med fina illustrationer. Ny klassiker?
Läsarecension, Bokunge

Författaren Åsa Mendel-Hartvigs och illustratörens Caroline Röstlunds andra bok i serien om Tessla är en finurlig trotsåldersbok, vars omvända perspektiv nog kan upplevas lika skojigt för såväl barn som vuxna. Samtidigt är det en härlig “pappabok”, som visualiserar den kärleksfulla relationen mellan Tessla och pappa.
Elisabeth Eliasson Roos, BTJ