Tesslas mamma vill inte!

131.00 kr

(6 kundrecensioner)

Nej!

Tesslas mamma vill inte gå hem.
Hon vill inte gå upp för trappan.
Inte äta. Inte tvätta håret.
Och absolut inte borsta tänderna eller sova!

Det här är en varm och humorfylld berättelse där både barn och föräldrar lätt känner igen sig i vardagens trixande.

Provläs här! 

 

Läs också Tesslas pappa vill inte!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

 

Beskrivning

Det är verkligen härligt att få se en så livfull och sprudlande mamma i en barnbok!”

Författare: Åsa Mendel Hartvig
Illustratör: Caroline Röstlund
Utgivningsår: 2010
Storlek: 185 x 185 x 5 mm
Vikt: 160 g
Sidantal: 28 sidor
Ålder: från ca 2 år
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Jag har tipsat om denna bok tidigare men jag tänkte att jag gör det igen för den är så bra. Boken heter “Tesslas mamma vill inte”. Jag lägger in samma meningar som Gillis brukar säga och då fnissar han åt det tokiga trotset. Det är förlaget Olika som har givit ut boken och det finns en “Tesslas pappa vill inte” också. Alla böcker från Olika går bort från typiska stereotyper och inkluderar alla människor. Rekommenderar alla deras barnböcker starkt, vettiga men framför allt roliga.
Isabella Löwengrip på sin blogg Blondinbella, juni 2016. Läs recensionen!

Vuxna kan också vara trotsiga! Ni har väl läst den underbara boken ”Tesslas pappa vill inte” från OLIKA förlag?
Barnens Bokklubb, juni 2016.

[Mitt barns] favoritbok just nu är ”Tesslas mamma vill inte”. En bok om en mamma som har trots… Han tycker att det är hysteriskt roligt. Jag älskar bilderna i boken!
Isabella Löwengrip, Blondinbella.se, november 2015. Läs recensionen!

Åsa Mendel-Hartvig har gjort en bok för små barn, utan långa krångligheter. Det är mammas nej, Tesslas jo och en lösning, bit för bit. I en koncentrerad skildring, så koncentrerad att den kan påminna litet om poesi, blir det inte plats för val och grubbleri. Tessla väljer konsekvent lekvägen, inte maktkampen. För varje nej prövar hon ett jo och sedan tar hon till leken och fantasin.
Marita Adamsson, Bohusläningen, januari 2011. Läs recensionen!

[…] speciellt Tesslas mamma vill inte blev hon förtjust i. Framförallt bilden där Tesslas mamma springer iväg naken efter badet för att slippa bli insmord med kräm. – Tltltltltltl säger [mitt barn] när hon ser bilden (letar efter den också i boken) och gör kittelrörelser med fingrarna. En naken person är samma som en person som ska kittlas. Tltltltl, säger hon, efter mitt killekillekillekill.
Annika på sin blogg Casa Annika, december 2015. Läs recensionen!

Det här är en alldeles fantastisk bok! […] Mycket igenkänning för barn i trotsåldern!
Lisa Hamfors, Bokunge.se, november 2010. Läs recensionen!

”Fantastisk bok för alla barn i den så kallade trotsåldern!”
Sara, Finaste mattan, april 2015. Läs recensionen!

När jag bläddrade i den här boken i väntan på bussen sa damen som satt bredvid mig plötsligt att hon hade läst den för sina barnbarn. ”Jag fick läsa den många gånger!”, sa hon. Och det kan jag förstå, Tesslas mamma vill inte! är nämligen både rolig och mysig. […] Det är verkligen härligt att få se en så livfull och sprudlande mamma i en barnbok!
Helena Ferry, Barnboksprat.se, oktober 2010. Läs recensionen!

En mycket humoristisk och rolig bok för små barn och lite extra kul är det att det är mamman som får vara busig.
Hanna Lager, Feministbiblioteket, oktober 2010. Läs recensionen!     

6 recensioner av Tesslas mamma vill inte!

 1. E.

  Den bästa presenten den här julen! Min 2-årige son tycker det är så roligt att mamma inte vill och säger nej, skakar på huvdet och skrattar. Lätt att följa med i!

 2. Oskar

  Den här boken är riktigt skön. Skulle tro att den passar bäst för 2,5-5 åringar, men även större barn kan gilla att den inspirerar till egna analyser av det som händer omkring oss hela tiden…

 3. FS

  Härlig bok som tar upp trots på ett lekfullt sätt. Underbara illustrationer och mycket att tänka på för barnet som får uppleva trots-situationen från föräldraperspektiv. Har gett bort boken till flera vänner med barn och den blir alltid lika uppskattad!

 4. Therese, via Bokus.com

  Har du ett barn som trotsar och inte vill? I denna underbara omvända berättelse är mamma trotsig och lilla Tessla måste använda sin fantasi för att få hem mamma från den roliga parken via middag, bad, tandborstning och i säng utan konflikter och bråk. Hysteriskt rolig! Och en del bra tips man själv kan ta till när det blivit lite väl många nej under dagen.

 5. Per, via Bokus.com

  Den här blev en klockren favorit här hemma!
  Barnen fattar direkt att det är tvärt-om-världen och vi läser boken om och om och om igen … Tur att jag också gillar den.
  Tycker mycket om bilderna som är mjuka och varma och dessutom snyggt med de olika mönster som är.

  Tänkte inte på det förrän vi pratade om boken efter första läsningen att det inte stod i boken om Tessla var en hon eller han. Kanske en ”hen” sa ett av barnen :) Själv tänkte jag hon eftersom namnet slutar på a, men kollar jag i boken så finns det egentligen inga ledtrådar. Kul detalj!

 6. Karolina

  Fantastiskt rolig! Nu får barnen minsann känna på hur det är att vara förälder! :D Både det jobbiga och det härliga…

  Den är så rolig att humorn från den letar sig in även i vardagslivet! ”Nu är du som Tesslas mamma!”, kan jag säga. Och så använder vi de trick som Tessla använder ibland, och vardagens frustration blir till en rolig lek. (Nåja… LITE roligare iaf, och LITE mindre frustrerande! ;)

  Lilla Tessla är en bra förebild för alla föräldrar, och man bara önskar att man hade hennes tålamod! En bok med mycket kärlek. ?

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.