­
therese2_3d

Snygg fint, Therese!

129.00 kr

Therese ska flytta. Till en ny ort och en ny skola, men framförallt till ett nytt lag!
Med det nya laget får Therese chans till revansch mot Torns IF.
Men också en möjlighet att utmana sig själv och gå på mål. Läskigt!

Snygg fint, Therese! är inspirerad av landslagsstjärnan Therese Sjögrans barndom och är skriven av sportjournalisten Anja Gatu.

Kapitelbok: korta kapitel och mycket bilder. Passar både att läsa själv och att läsa högt!

Produktbeskrivning

Författare: Anja Gatu
Illustratör: Maria Borgelöv
Utgivningsår: 2017 (mars)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 87 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKA:s serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:

Anja Gatu skriver så fint om fotboll och bra laganda, liksom om kamratskap med Björn som blir kvar i Harlösa. Snygg fint, Therese! är engagerad utan att bli övertydlig. Medryckande matchskildringar och glädjescener i omklädningsrum varvas med snabba inblickar i familjens flyttkarusell. Härligt med mixat lag, och mixade familjesituationer, där alla fungera bra i kraft av sig själva. Klockrent fina svartvita illustrationer av Maria Borgelöv kompletterar textens härliga ton.
Staffan Engstrand, BTJ.

 

Sagt om bok 1 i serien ”Rött kort, Therese!”:
Rött kort, Therese! fångar den starka lusten till träningen: den sköna känslan i att dribbla bollen och att nöta skott mot planket på gården. Men det handlar också om nerver som knyter sig i magen och en misslyckad glidtackling som resulterar i ett rött kort. Och nog är det en extra krydda att boken har en verklig förebild. I en intervju säger Therese Sjögran, Sveriges mesta landslagsspelare, att ”storyn med rött kort kommer från när jag spelade i Veberöd. Vi hade tränat på att glidtackla, jag skulle göra det i en match och missade helt. Men det är enda gången jag har fått rött kort.”
Åsa Sandell, Helsingborgs Dagblad

Författaren Anja Gatu fångar väldigt fint atmosfären kring fotbollsspelet. Dessutom är boken snyggt illustrerad av Maria Borgelöv, som skickligt avbildar händelser på och vid sidan av planen, gärna med
humor. Rött kort, Therese! är en stor liten fotbollsberättelse med charm.
Staffan Engstrand, BTJ

Lite äldre barn och fotbollsfans bör få ett exemplar av Rött kort Therese! av Anja Gatu och Maria Borgelöv. Olika förlags serie om kända fotbollsspelare har redan berättat om skånska Kosovare Asllanis, men nu har turen kommit till FC Rosengårds sportchef och före detta landslagsspelaren Therese Sjögran. Böckerna är inspirerade av spelarnas barndom och berättar enkla historier om kärleken till fotbollen, nervositeten inför en match och vänskapen i laget. De lyfter förebilder, och inspirerar såväl flickor som pojkar att följa sin dröm om fotboll på hög nivå. Och vad är julen om inte en tid för drömmar?
Eva Emmelin, Skånska Dagbladet

Mamma är pinsam, för hon skriker på matchen och får rött kort av domaren. Ingen tycker det är ok att bete sig så, allra minst Therese! Sen råkar Therese också få rött kort när hon testar en glidtackling. Det är fint på det sättet att Therese är så otålig och ska testa allt (i skarpt läge) som här innan hon bemästrar det. Allt är fotboll, det är Therese liv och det är genom fotbollen vi får följa henne.
Mia Hansén, Kreativituren

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Snygg fint, Therese!”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.