Skojar du, Märta Grön? 6-9 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

När blir en lek taskig? Och hur gör vi för att fortfarande kunna vara vänner när det har gått för långt?

Märta och Noa bygger en koja.
Och de hittar på nya och roliga ord.
Det är så roligt att Märta
inte märker när Noa blir ledsen.
Hur ska hon göra nu?

Provläs här!

 

Här hittar du alla böckerna och pyssel om Barnen i Lyckeskolan!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Ebba Berg
Illustratör: Carl Flint
Utgivningsår: 2020 (mars)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 32 sidor
Inbunden
Miljömärkt: Svanen, FSC
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Budskapet är att det är viktigt att se till att alla tycker det är okej att skratta åt samma saker så att ingen blir ledsen – och förstås att be om förlåtelse när något blir fel. Serien vill utmana stereotypa föreställningar och strävar efter att samspela med skolans värdegrund. I färgglada illustrationer med mycket lila, gult och grönt, samt tydliga konturer, skildras leken, skolmiljön och relationerna. Texten är lättläst och ämnet angeläget då skratt lätt kan slå över till mobbning.
Helene Ehriander, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien om Barnen i Lyckeskolan:

Den här sortens böcker behövs (…)
Agneta Warheim, BTJ

Böckerna om Barnen på Lyckeskolan är mina och treåringens favoriter. Med värme beskrivs helt olika personer med helt olika liv. Timmy Kent tycks ha någon slags funktionsvariation, och får också plats i bokens värld. Alla får vara med.
365 böcker du borde läsa

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är  skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken  har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (…) Boken är jättefint  skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (…) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.
Fria Tidningen