Simri på hattäventyr

99.00 kr

Betygsatt 5.00 av 5 baserat på 1 kundrecension
(1 kundrecension)

Lilla råttan Simri,
bor i en vacker hatt.
Bland blommor och bland blad,
mitt i en blomrabatt.

En dag kommer vinden,
och tar i hatten fatt.
Den flyger hit och dit,
och landar på en katt!

Äventyrsbok på rim med underbara färgsprakande bilder. Vad händer när råttan Simris hatt flyger iväg i vinden? Kommer hen att hitta hem igen? Dessutom första barnboken för de allra minsta som använder det könsneutrala pronomet hen.

Provläs Simri på hattäventyr!

Missa inte fler böcker som använder hen!
Till denna titel finns det också en handledning.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden samt Stenbecks stipendium 2012 för sitt arbete med att erbjuda fler barn fler möjligheter. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.

Beskrivning

Författare: Karin Salmson
Illustratör: Maria Clason
Utgivningsår: 2013
Storlek: 162 x 162 x 8 mm
Vikt: 140 g
Sidantal: 28 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Tallin

Sagt om boken:
”Det är en genomarbetad bok med fantastiska rim som flyter. Det inte bara rimmar, det är en bra rytm och härliga allitterationer också.”
Hanna Lager, Feministbiblioteket

”Simri på hattäventyr är en bildberättelse med klassisk handling; någon blåser ofrivilligt iväg, råkar ut för ett antal farligheter men återvänder av en slump lyckligt till utgångspunkten. // ett bra tillfälle för den som verkligen vill introducera ordet ”hen”. Den korta texten är rimmad och flyter bra vid högläsning. Bilderna är elegant utförda,mycket fantasifulla och färgrika.”
Christin Billing, BTJ

”Själva sagan är väldigt fin. Om Simri som seglar, flyger och rider på en val innan hen slutligen kommer hem igen, naturligtvis, till bästa vännen Mika, som är en groda. Och det är alltid uppfriskande med böcker som går emot normen.”
Bokomaten

”Några filurer som jag fastnar för är den glada rosa spindeln  och den tjocka gul-orangea valen. Kul och annorlunda färgval som jag tyckte funkade.”
Boktjuven

”Clasons bilder skimrar i pastell, men sagan, som vänder sig till de allra yngsta, är stormig och fartfull och tar oss med långt bort och hem igen.”
Skånska Dagbladet

1 recension av Simri på hattäventyr

  1. Betygsatt 5 av 5

    Fred (Verifierad ägare)

    Fantastiskt fint flyt i texten. Får mig att tänka på Lennart Hellsing.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.