Schysst hörna, Linnéa! 6-9 år

134 kr

En fartfylld bok som ger redskap och reder ut tanketrassel som kan uppstå både på och utanför bandyplanen!

Äntligen! Ljusdal ska möta Edsbyn, och Linnéa kommer att få lägga hörnan hon tränat så mycket på. Det pirrar i magen av glädje. Men så får hon syn på pappa på läktaren. Vad gör han där? Det är ju mammavecka. Hon är trött på sina föräldrar. De bara bråkar och stör. Hur ska hon nu kunna spela för att vinna?

Provläs här!

 

Första boken om Linnéa: Flippa bollen, Linnéa!

 

Beskrivning

Författare: Anja Gatu
Illustratör: Johanna Arpiainen
Utgivningsår: 2020 (mars)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 91 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Anja Gatu gestaltar fint [Linnéas] längtan efter isen, skridskorna och den frihetskänsla detta ger. Här skildras även problematiken kring Linnéas separerade föräldrar, och hur detta plågar Linnéa. Johanna Arpiainen bidrar med många glada varma illustrationer i färg, på och vid sidan av planen. Anja Gatu skriver insiktsfullt om en idrottsutövande flickas familjebekymmer.
Staffan Engstrand, BTJ

Sagt om tidigare bok i serien:
Berättelsen tar främst fasta på glädjemomenten i och kring bandyn, och hur den får hela Ljusdal att leva upp. Här är det klubbkänslan som är viktig. Ett olyckligt slumpskott mot kansliets fönsterruta blir dock ett orosmoment för Linnéa att reda ut med Ali. Väl berättat om rädsla för mörker, spökhus, kamratskap, träning och lek.
Staffan Engstrand, BTJ