Satsa allt, Olivia! 6-9 år

131 kr

Även om Olivias mamma är sjuk finns det mycket som är riktigt bra. Som det här med att hon fått en stor roll i den årliga revyn. Och att hon ska spela en superviktig match mot superbra Falkenberg. Det lag som Olivia vill bli värvad av. Olivia måste träna stenhårt, både på repliker och skott. Men plötsligt händer något som riskerar allt!

Satsa allt, Olivia! är inspirerad av landslagsstjärnan Olivia Schoughs barndom och skriven av sportjournalisten Jennifer Wegerup.

Kapitelbok: korta kapitel och mycket bilder. Passar både att läsa själv och att läsa högt!

Provläs här!

 

Läs intervjuer med Olivia och Jennifer! Du hittar dem på EkurirenHallands Nyheter, Hallandsposten och Aftonbladet!

Alla böcker i serien om Olivia:
Vilket skott, Olivia!
Satsa allt, Olivia!
Bästa målet, Olivia!

Beskrivning

Författare: Jennifer Wegerup
Illustratör: Maria Källström
Utgivningsår: 2018 (april)
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 100 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKA:s serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:

Tanken bakom böckerna är att inspirera unga fotbollsspelare genom att ge dem en inblick i stjärnornas vardag som små, att även de hade mycket att göra och mötte motstånd både på planen och i privatlivet. Boken är rikligt illustrerad med svartvita bilder fyllda med fart och fläkt. Även om bilderna är gjorda i lite kantig, naiv stil så kan man tydligt se personernas känslor både i kroppsspråket och minspelet. Berättarstilen är rak och tydlig, språket passar målgruppen väl och fackord såsom bicykleta förklaras med både bild och ord vilket gör att boken passar bra för de flesta, även de som inte blivit fotbollsfrälsta än.
Camilla Appelgren, BTJ