Rödluvan 3-6 år

147 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Nu tar sagoskatten klivet in i samtiden! Moderna sagor, helt enkelt.

Rödluvan bor i en liten stuga djupt inne i skogen. En dag vill Rödluvan hälsa på sin sjuka morfar. “Bara om du går raka vägen och inte lämnar stigen”, säger pappan. Det lovar Rödluvan. Men det är lättare sagt än gjort. För det är fler som bor i skogen. Och Rödluvan möter någon som inte ätit på flera dagar…

Provläs här! 

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

I serien Moderna sagor finns också:
Askungen

 

Beskrivning

Författare: Alexander JanssonSofia Jensfelt
Illustratör: Silvy Strand
Utgivningsår: 2018 (oktober)
Serie: Moderna sagor
Storlek: 20 x 24 cm
Sidantal: 40 sidor
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Sagt om boken:

 

Sagt om Askungen i samma serie:

I denna serie av moderna sagor eller “klassiker på nya sätt” vänds allting upp och ner och normen utmanas. Resultatet är spännande och annorlunda! En stor behållning är definitivt illustrationerna av Silvy Strand. Färgsprakande och actionfyllda lyfter de berättelsen och hjälper läsaren att komma till rätta med en helt ny infallsvinkel på denna annars ganska stereotypspäckade klassiker. Askungen är definitivt en rolig och stimulerande läsupplevelse!
Mia Mårtensson, BTJ

Jag föll för den här boken! Den var genusmedveten och politisk korrekt, men det funkade. Jag har på senare tid insett att mycket som är just politiskt korrekt inte alltid blir så bra. Handlingen och drivet försvinner ibland och i värsta fall slår normkritiken knut på sig själv och blir stereotyp istället. I den här är Askungen rödhårig och prinsessan är färgad och dessutom kurvig med en mage som aldrig skulle platsa i Disneys varianter. Men drivet finns där och det är inget som stör. Det är en fin saga med underbara bilder och ett lyckligt slut!
Hanna, Feministbiblioteket

Jag blev så lycklig av att läsa den här boken. Illustrationerna av Silvy Strand får sidorna att glittra och spraka av färg och twisten är alldeles lagom. Alla barn borde ha den här i sin hylla pga lycka. Min stora unge har bett mig läsa den högt ca 43 gånger, min lilla unge älskar färgerna och pekar och pekar. Det ger en trevlig läsupplevelse helt enkelt.
365 böcker du borde läsa