Rita & klura med Kivi

68 kr

Rita och klura med Kivi, monsterhund, den gråtande goraffen och drakbrakaren.
I deras pysselbok hittar du massor att klura och greja med.
Du kan rita, färglägga, lösa korsord och fantisera.
Dessutom finns en färgglad en klippfigur!

Provläs här!

 

Du har väl inte missat böckerna om Kivi?
Första boken: Kivi & Monsterhund
Andra boken: Kivi & den gråtande goraffen
Tredje boken: Kivi & drakbrakren

Beskrivning

Författare: Jesper Lundqvist
Illustratör: Bettina Johansson
Utgivningsår: oktober 2016
Ålder: från cirka 3 år
Storlek: 210 × 297 x 5 mm
Sidantal: 48 sidor
ISBN: 9789188347466
Häftad
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om tidigare böcker i serien om Kivi:
Jag kan tänka mig att denna bok ger utmärkta ingångar till diskussioner med barn, särskilt som könsöverskridandet aldrig står i vägen för historien. Bettina Johanssons härliga bilder i kombination med Jesper Lundqvists snyggt skrivna rimmade text och hejdundrande berättarglädje utlovar många fina lässtunder, för såväl barn som vuxna. Sverige har helt klart begåvats med en riktigt skicklig tecknar-författarduo och jag hoppas att det kommer fler böcker om Kivi som håller samma höga klass. Bilderboksvärlden är inte längre densamma – mycket rikare och roligare, tack vare Kivi och hens skapare.
Sebastian Lönnlöv, Litteraturmagazinet

Kivi och den gråtande goraffen av Jesper Lundqvist är en underbar och helknäpp bilderbok som är väldigt kul att läsa högt. Rimmen flyter och lyfter hela boken – det är sällan man hittar barnböcker på rim som inte hakar upp sig eller känns lite krystade, men här flyter det på nästan som talspråk. Man skrattar åt Kivi och åt den knäppa goraffen, som är en blandning av gorilla, pingvin, giraff och gasell. Kivi är, precis som i den förra boken Kivi och monsterhund, en hen, och det är de andra personerna i boken också. I Kivis familj finns mappor och pammor och morbroster Jin, och små parvelpysor. Hur de hänger ihop vet man inte, men de är en familj. Det behöver man heller inte fundera så mycket på. Illustrationerna är tokiga och roliga med många detaljer att upptäcka. Bästa högläsningsboken på länge, helt klart.
Sara Victorin, Bokus blogg

Boken är fylld av språkglädje och underfundigheter. Rimrytmen, busigheten och de rappa replikerna får mig att tänka på Barbro Lindgrens vilda bebi. Det är en värld utan gränser där man kan göra precis vad man bestämt sig för, men inte utan samvete. Jag blir glad av den här boken. Glad över Jesper Lundqvists och Bettina Johanssons vida perspektiv på världen, glad av det spralliga språket, glad av de fantastiska bilderna som är färgglada, normbrytande och humoristiska. Som barn vill man ju gärna läsa samma bok om och om igen. Som vuxen är jag inte lika förtjust i det. Kivi och den gråtande goraffen är dock ett undantag.
Susanna Backman, Barnboksprat

Jesper Lundqvist och illustratören Bettina Johansson berättar på ett lekfullt och intelligent sätt om gemenskap och dess motsats, utanförskap. Det är snudd på omöjligt att förstå hur de små böckerna om Kivi kunnat orsaka sådana språkdiskussioner. Ingen i det färgsprakande persongalleriet är könsbestämd, vilket läsare i alla åldrar genast accepterar. Alltså lämpar sig varken han eller hon som pronomen, däremot passar hen perfekt.
Karin Holm, Hallands Nyheter

Texten är rimmad på ett kul och fungerande sätt. (…) Bilderna är innehållsrika med många roande detaljer. Kivi & den gråtande goraffen är utöver diskussionen om ”hen” en fantasifull och crazy berättelse, som kan roa både barn och vuxna.
Christin Billing, BTJ

När jag hörde talas om att det skulle komma ut en bok som använde det könsneutrala pronominet ”hen” blev jag jätteglad. Äntligen kunde transbarn, och alla andra barn – och säkerligen en och annan vuxen också (både trans- och ciskönade sådana), få en karaktär att känna igen sig i. Boken är skriven på rim, historien är spännande för målgruppen och har skojiga bilder av Bettina Johansson. Nu vill jag läsa nästa bok om Kivi – Kivi och den gråtande goraffen!
Gay-Themed Picture Books for Children

Texten är rimmad och väldigt humoristisk. Bilderna är lite femtiotalsinspirerade med massor av härliga detaljer att se och upptäcka.
Barnboksbloggen

Det är en rolig bok och Kivi är en kul huvudperson som är handlingskraftig och domderande. Som sagt är hela berättelsen helt skruvad och när jag går tillbaka till mig själv som barn så tyckte jag oftast att det var jätteroligt.
Feministbiblioteket