Raka vägen över himlabacken 3-6 år

120 kr 60 kr

Frida och Moses ska gå till farfar. Det är inte första gången.
Men det är första gången de får gå själva!
Över Himlabacken ska de gå, raka vägen.
Men Frida får spring i benen och Moses bara måste klättra.
Och rätt vad det är hittar de en gammal vagn.
Och en gammal tant!

En underbar vardagsnära historia om äventyret i det lilla. Vänskap, nyfikenhet, omsorg och känslan av att kunna fångas i Mikael Sjömillas vackra bilder och Victoria Jonasson Hammars poetiska text. En riktig pärla!

Art. nr. 9789185845576 Kategori: Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

Författare: Victoria Jonasson Hammar
Illustratör: Mikael Sjömilla
Utgivningsår: 2011 (maj)
Inbunden
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

I dagens samhälle är det inte lika självklart med stress, mobiltelefonhets, curlingföräldrar och rädsla för “fula gubbar”. Därför är det roligt att läsa en bok som handlar just om ett par barn som i lugn och ro får utforska vägen hem till farfar utan att något farligt händer.
Barnboksbloggen, november 2011.

Men med den här boken kan jag bara luta mig tillbaka med Ville i famnen och låta mig uppslukas av den rara historien, som Ville tycker är spännande. Bilderna är färgglada och det är lagom mycket text. Den här boken får fullt betyg från mig och Ville. (5)
Nina Ruthström, september 2011.

Det är en bok om barns upptäcktslust och busighet. … Jag tycker om att boken handlar om två barn som får vara just barn och inte en pojke och en flicka
Hanna Lager, Feministbiblioteket, augusti 2011.

Båda barnen är lika nyfikna, orädda och omhändertagande, fast detta framställs som så självklart att det inte känns konstruerat. Det sociala jämlikhetsperspektivet speglas på ett naturligt sätt i bilderna, i de rundnätta, färgglada och spänstiga figurerna som rör sig mot en mera dämpad, schatterad och levande bakgrund. Texten är sparsam med kort enkla meningar, och författaren och illustratören har tillsammans gjort ett utmärkt jobb.
Elisabeth Eliasson Roos, BTJ, augusti 2011.

Här möter vi Moses och storasyster Frida, som för första gången ska gå ensamma till farfar på andra sidan Himlabacken. Tror ni att de klarar att gå raka vägen dit? Nej just det, och boken bjuder på ett spännande äventyr för den lilla läsaren
Eva Emmelin, Skånska Dagbladet, juli 2011.