Uppdrag: Rädda julen! 6-9 år

147 kr

“Årets bästa julkalender!”Bloggen 365 böcker du borde läsa

“En adventskalender i bokform –  Jag är stormförtjust i upplägget!”
Bloggen Julpussar

Julen är hotad! Någon eller några förstör julgranar och russin blir till harlortar i glöggen. Pepparkaksdegar och paket försvinner. Lina och Peppar måste ta reda på vad det är som händer. Och de måste rädda julen!

Ett kapitel om dagen skapar spänning ända fram till julafton!

Provläs här!

 

Alla böcker i serien “Hemliga boken för äventyrare”:
Del 1 Uppdrag: Vattenhäxan
Del 2 Uppdrag: Anden i flaskan
Del 3 Uppdrag: Träsktrollen
Del 4 Uppdrag: Skrämmarna
Del 5 Uppdrag: Rädda julen
Del 6 Uppdrag: Havsodjuret

Alla delarna går att läsa som fristående böcker!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här! 

Beskrivning

Författare: Cecilia Rihs
Illustratör: Silvy Strand
ISBN: 9789187413155
Utgivningsår: oktober 2016
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 120 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

 

Sagt om boken “Uppdrag: Rädda julen”:
En bok som är en adventskalender med ett kapitel för varje decemberdag fram till jul. Hur fint? Vi har aldrig haft någon adventskalender med presenter då mina ungar redan har en miljon saker att stöka ner vårt hem med. Men att sitta ner och läsa ett extra kapitel känns som en superfin grej! Tänker mig tända ljus och barnaögon som glittrar.
Ida Ekw

Årets bästa julkalender till vem som helst mellan 3-8 år (eller vuxen, jag är såld) är boken Uppdrag: Rädda Julen! av Cecilia Rihs. (…) Tips, tips, tips!
365 böcker du borde läsa

Jag vet inte hur ni har det i era hem men här försöker vi läsa med 10-åringen en kvart om dagen ungefär. & jag har fått äran att recensera en bok som vi kommer lusläsa i december, den saken är klar. (…) Varje morgon eller kväll kan man krypa upp i sitt julpyntade rum och läsa om hur det går för Lisa och Peppar, de verkar som deras uppdrag är väldigt besvärligt. Jag tycker att boken låter ytterst spännande och ser fram mot decemberläsningen. Dels verkar det vara ett bra äventyr och dels är det ett bra upplägg. (…) Så julens boktips för barn är alltså Uppdrag: Rädda julen.
Helenes underbara jul

Årets nyaste och intressantaste adventskalender …
Jultradition

Boken är en kapitelbok som är tänkt att läsas i december (lite som en adventskalender i bokform) och jag är stormförtjust i upplägget! Jag brukar läsa varje kväll för min sjuåring när hon ska somna och både hon och jag älskar det, och kan man dessutom hitta en spännande och julig bok att läsa i december så är i alla fall min lycka gjord! (…) Det här är en riktig bladvändare och faktiskt riktigt spännande även för vuxna (åtminstone tycker jag det!), och som om inte det var nog så är den full av urhärliga och stämningshöjande illustrationer. Kolla bara in julbocken på uppslaget ovan, nästan lite Jenny Nyström-känsla över den tycker jag!
Julpussar

Detta är barnböcker som passar utmärkt för barn från ca 5 år men även lite äldre barn och för all del även vuxna kan ha stort utbyte av dem för de är himla roliga. I alla fall tyckte barnen på jobbet och jag det. Handlingen i böckerna är om folktro och våra väsen och det är ju något som jag själv är väldigt intresserad av och som jag vet passar barn som handen i handsken. De tycker om det här lite mystiskt magiska som för människor förr i tiden var verklighet. Nu i oktober kommer det en ny bok av författaren, en lite annorlunda bok vad jag förstår det som, och en bok som jag blir barnsligt sugen på att läsa. Det är en julkalenderbok – 24 kapitel som leder oss fram till julafton och som fortfarande handlar om figurerna ur tidigare böcker. Boken heter Uppdrag: Rädda julen och det kan väl knappast bli bättre och mer spännande. Det tycker inte jag i alla fall… Så nu vill jag läsa den här boken, allra helst precis så som den ska läsas, ett kapitel för varje dag.
Fantastiska berättelser

(…) så fort dottern på snart två år såg den ville hon att vi skulle läsa ur den. Ska bli kul och se om hon gillar den lika mycket när vi börjar läsa den på riktigt den 30/11 som det står i boken.
Jultradition

Det är en spännande och fartfylld berättelse, som utspelar sig mot fonden av ett vinterlandskap bland folktro och skrock. Den onda skogsbländan överlistas, julen kan komma, farmor likaså! (…) Silvy Strands mustiga färgillustrationer ger boken härlig karaktär. Gillas!
Staffan Engstrand, BTJ

Sagt om bokserien “Hemliga boken för äventyrare”:
Det fina med Lina är hennes mod och äventyrlighet. För att skriva den hemliga boken måste hon ju ha modet att hoppa in genom mörka lönndörrar och blöta träsk. Men hon gör det och hon lyckas. Det fina med bokserien däremot är att Lina är just detta – modig och äventyrlig. Hennes kön och hennes hudfärg, hårfärg eller vad det nu kan vara som provocerar vissa människor finns bara där, okommenterat. Det är precis detta jag strävar efter i mitt arbete som minister – ett samhälle där våra egenskaper står i centrum, inte vårt kön eller färg, och där ingen hindras från att delta i samhället och demokratin. Att dessutom kombinera detta med barns läsning är desto bättre.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke