Prinsessan Victoria 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

En dag finns hon bara där. Hon sitter på bänken utanför vårt hus.

Hej, säger jag.
Hej du lilla, säger hon.
Vad heter du? frågar jag.
Victoria, säger hon.
Som prinsessan, säger jag.

En bok som skildrar värme och vänskap och den samtid vi känner igen.

Provläs här! 

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Kristina Murray Brodin
Illustratör: Kajsa Lind
Utgivningsår: 2014 (november)
Storlek: 185 x 185
Sidantal: 24 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 2-4 år

Sagt om boken:
Prinsessan Victoria är berättelsen om ett ytterst angeläget mänskligt möte, enkel och fördomsfri, varm och fin. Precis som det borde vara.
Bokunge

En fin bok som tar upp frågan om utanförskap som hemlös. En barn får kontakt med en kvinna som sitter på en bänk. Med henne kan hon prata om svårigheter med vänner. Men varför sitter hon där på bänken själv när det är kallt? Inga vantar eller mössa har hon heller. En vacker vänskap utvecklas. Ibland behöver vi alla hjälp, speciellt utan att bli dömda för det. Vi får inte veta varför kvinnan är hemlös. Men spelar det någon roll? Väldigt viktigt ämne som tas upp på ett barns nivå, naturligt och nyfiket utan pekpinne …
Maria Sidén, LitteraturMagazinet

Berättelsen Prinsessan Victoria är både spännande och hoppingivande. Den varma  tonen och det lilla barnets självklara reflexioner gör att det blir lätt att identifiera sig och kanske skapa större förståelse för mångfaldsfrågor och rättvisa.
BTJ, Annika Malm

Tidigare har vi läst boken Prinsessan Victoria som fått mig så berörd att jag börjat gråta (…)
Ida Ekw

I boken Prinsessan Victoria möter huvudpersonen en människa som sitter på en bänk. Mötet är naturligt, på det sättet barn möter sin omvärld, och barnets reaktion är den som borde vara den naturliga: viljan att värma den som fryser, att hjälpa den som behöver hjälp. Hos mig som vuxen väcker boken många frågor. Vem är kvinnan på bänken, vad tänker hon och finns det mer att göra för henne? Har hon precis blivit hemlös eller varit det länge? Att jag får de här frågorna känner jag är ett tecken på att Murray Brodin och Lind lyckats göra henne till människa.
Eva Emmelin, Skånska Dagbladet

Jag tyckte om stämningen i boken, både den som kommer av den kloka berättarrösten och den som de fina illustrationerna sprider. Eftersom hemlöshet är ett högst aktuellt ämne, kan det vara intressant och nyttigt att använda boken som diskussionsunderlag vid högläsning, till exempel på förskolor.
Bokhemligheter

Hur ser vi egentligen på de hemlösa runtomkring oss? En svår fråga. I Prinsessan Victoria får vi ett enkelt och självklart svar genom det lilla barnets generositet och självklarhet. En passande bok i juletider som ju faktiskt handlar mer om att ge än att få.
Bokunge

Prinsessan Victoria är en varm och finstämd berättelse om vänskap och om att hjälpa en annan människa som är i nöd. Boken vänder sig till yngre barn och kan rekommenderas som tillsammans-läsning för föräldrar och barn.
Tidningen Kulturen

Prinsessan Victoria (…) av Kristina Murray Brodin och Kajsa Lind är en berättelse om ett fördomsfritt och tankeväckande möte mellan en liten flicka och den hemlösa kvinnan Victoria.
Boklådan

En väldigt fin bok, både berättelse och bilder. Så mycket att prata om i denna bok!
Prickiga Paula

Ibland är det skönt att sätta sig ner och visa barn även denna bild av vår värld och samtid, att ta en stund för allvaret mellan skratten. Förklara att det finns utsatta människor som inte alltid har valt att sitta där de sitter. (…) Boken är ett fint litet avbrott och tankeställare.
Rebecka Horn, Dagens bok