Piraterna och vinterjakten 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Istapparna smälter i Samiras hand.
Det blåser solvarma vindar ut från land.
Vädret har fått fnatt, säger Olga Os,
och pressar mera frukt till en tropisk juice.
Hej och hå! Vilken kalabalik,
all snön förstörs av en stor fabrik!

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om piraterna:
Piraterna och regnbågsskatten
Piraterna och vinterjakten
Piraterna och spökvraket

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för skolåldern här!

Beskrivning

Författare: Karin Frimodig och Sara Berg
Illustratör: Maria Poll
Utgivningsår: 2017 (november)
Storlek: 205 x 205
Sidantal: 38 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Sagt om  boken:
Det sammansvetsade gänget av kvinnliga pirater ifrån Piraterna och regnbågsskatten återkommer här i ett nytt äventyr. På rimmad vers berättas om när piraterna kastar loss för att undersöka vad som gör att istapparna smälter i decembervädret. Det är något som är på tok, men vad?
Författarduon Sara Berg och Karin Frimodig har lyckats få till en bra udd på rimmen. Illustratören Maria Poll förmedlar tjejernas individuella särdrag där Ragnhild Rysare lyser upp omgivningen med sin Pippiliknande gestalt. Piraterna och vinterjakten är ett normkritiskt äventyr klätt i en härlig kostym som kan bli ett äventyr för många små läsare.
Christina Wedenmark, BTJ

 

Sagt om Piraterna och regnbågsskatten:
Jag älskar den för den är på rim och det är så många hav.
Simon, 4 år

När rim i texten samspelar så finurligt med bilder på mångsidiga pirater går det inte annat än att se en framtida klassiker i Piraterna och regnbågsskatten. (…) Hjärnorna går varma på barn som lyssnar till boken. Ett samtal kring allt som händer i illustrationerna blir oändligt roligt. Vi behöver vrida och vända på invanda mönster, den här boken slänger upp och ner på det mesta och gör det med bravur.
Barnboksbildens vänner

Piraterna och regnbågsskatten är en berättelse skriven på rim. Roliga och oväntade formuleringar ger en lättsam känsla och en tro att vad som helst kan hända på nästa sida. Upprepningar i rim ger trygghet att vila i berättelsen och dit den tar oss. Färgstarka detaljrika bilder ger glädje och föder nyfikenhet. Dottern min ville läsa boken igen.
Ida Gardell, Feministiskt Perspektiv

Rimmen är härliga från början till slut, text och illustrationer väcker skratt och frågor om ord och om kvinnor faktiskt har så håriga ben. Kapten Katinka med sin krok, pirater som badar nakenfis, Marulks-Mias tatueringar och svärd och skalliga Olga är små favoriter. Vi skrattar och ser nya saker varje gång vi läser. En härlig bok, ett måste till piratälskande små barn!
Rebecca Byron Lohk, kalasdags.se

Piraterna är av olika nationalitet, vilket visas i namn och hudfärg och deras kroppsformer är lika olika som vanligt folks. Det är verkligen helt knäppt att detta ska behöva påpekas och att jag ska sitta här och vara glad för det. Det borde ju vara helt självklart att mer än lagomsmala vita pojkar och eventuellt flickor ska förekomma frekvent i barnlitteraturen. Men så är det ju inte så jag läser tacksamt Piraterna och regnbågsskatten för min son varje kväll. Det är en bok med bara kvinnor och jag tänker inte ens på det. Fantastiskt!
Feministbiblioteket

Illustrationerna är frejdiga i starka färger och gjorda med yviga gester. Illustratören Maria Poll ger kvinnorna en nyfiken lite vild uppsyn och skapar ett kreativt kaos i deras omgivning.
BTJ, Christina Wedenmark