Piraterna och spökvraket 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Piraterna är tillbaka! Den här gången följer vi med dem på ett äventyr ner till havets botten…

De hittar ett skrin gömd i en vrå
och magiska pärlor så lysande blå
De tar så många pärlor de nånsin kan bära
Då ser de plötsligt ett spöke helt nära

Aj aj, pirater
ett spöke vid masten
Skepp ohoj, kamrater
Se upp för gasten!

Provläs här! 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Alla böcker i serien om piraterna:
Piraterna och regnbågsskatten
Piraterna och vinterjakten
Piraterna och spökvraket

Beskrivning

Författare: Karin Frimodig och Sara Berg
Illustratör: Maria Poll
Utgivningsår: 2019 (november)
Storlek: 205 x 205
Sidantal: 38 sidor
Inbunden
Miljömörkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Sagt om boken:
Maria Poll arbetar i klara färger och tecknar figurerna med humor och spänst. Hon arbetar med mycket detaljer; det kan vara i frisyrer, när det gäller andra attribut som glasögon och cyklop. Det finns mycket att titta på och upptäcka.
Christina Wedenmark, BTJ

Piraterna är grymma och sonen älskar dem! Så coolt att alla är tjejer och att boken på ett självklart sätt speglar kroppar i olika storlekar, former och olika hudfärger.
Pernilla Lahle

Jag och dottern ÄLSKAR dessa böcker. 
Christine Elhn

Hurra för en till bok i serien om piraterna! Älskar att läsa piraterna både hemma för kidsen  och även på jobbet på förakolan.
Emelie förskollärare

Sagt om  tidigare böcker i serien:
Jag älskar den för den är på rim och det är så många hav.
Simon, 4 år

När rim i texten samspelar så finurligt med bilder på mångsidiga pirater går det inte annat än att se en framtida klassiker i Piraterna och regnbågsskatten. Hjärnorna går varma på barn som lyssnar till boken. Ett samtal kring allt som händer i illustrationerna blir oändligt roligt. Vi behöver vrida och vända på invanda mönster, den här boken slänger upp och ner på det mesta och gör det med bravur.
Barnboksbildens vänner

Piraterna och regnbågsskatten är en berättelse skriven på rim. Roliga och oväntade formuleringar ger en lättsam känsla och en tro att vad som helst kan hända på nästa sida. Upprepningar i rim ger trygghet att vila i berättelsen och dit den tar oss. Färgstarka detaljrika bilder ger glädje och föder nyfikenhet. Dottern min ville läsa boken igen.
Ida Gardell, Feministiskt Perspektiv

Rimmen är härliga från början till slut, text och illustrationer väcker skratt och frågor om ord och om kvinnor faktiskt har så håriga ben. Kapten Katinka med sin krok, pirater som badar nakenfis, Marulks-Mias tatueringar och svärd och skalliga Olga är små favoriter. Vi skrattar och ser nya saker varje gång vi läser. En härlig bok, ett måste till piratälskande små barn!
Rebecca Byron Lohk, kalasdags.se

Det sammansvetsade gänget av kvinnliga pirater ifrån Piraterna och regnbågsskatten återkommer här i ett nytt äventyr. På rimmad vers berättas om när piraterna kastar loss för att undersöka vad som gör att istapparna smälter i decembervädret. Det är något som är på tok, men vad? Författarduon Sara Berg och Karin Frimodig har lyckats få till en bra udd på rimmen. Illustratören Maria Poll förmedlar tjejernas individuella särdrag där Ragnhild Rysare lyser upp omgivningen med sin Pippiliknande gestalt. Piraterna och vinterjakten är ett normkritiskt äventyr klätt i en härlig kostym som kan bli ett äventyr för många små läsare.
Christina Wedenmark, BTJ

Piraterna är av olika nationalitet, vilket visas i namn och hudfärg och deras kroppsformer är lika olika som vanligt folks. Det är verkligen helt knäppt att detta ska behöva påpekas och att jag ska sitta här och vara glad för det. Det borde ju vara helt självklart att mer än lagomsmala vita pojkar och eventuellt flickor ska förekomma frekvent i barnlitteraturen. Men så är det ju inte så jag läser tacksamt Piraterna och regnbågsskatten för min son varje kväll. Det är en bok med bara kvinnor och jag tänker inte ens på det. Fantastiskt!
Feministbiblioteket