Piraterna och regnbågsskatten 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Häng med piraterna på deras vilda äventyr!

Genom regnet lyser solen
Ragnhild Rysare tar pistolen
Hon skrattar och skjuter salut
Det finns en skatt vid regnbågens slut
Aj, aj pirater, målet är klart
skepp ohoj kamrater, nu tar vi fart!

 

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om piraterna:
Piraterna och spökvraket
Piraterna och vinterjakten
Piraterna och regnbågsskatten

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Karin Frimodig och Sara Berg
Illustratör: Maria Poll
Utgivningsår: 2015 (mars)
Storlek: 205 x 205
Sidantal: 38 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Sagt om boken:
Jag älskar den för den är på rim och det är så många hav.
Simon, 4 år

Världens bästa bok!!! Lästes här hemma flera gånger om dagen i ett par år, älskar! Snacka om att vidga perspektiv och rasera gamla trånga normer. 
Anna Rex

Lånade Piraterna och regnbågsskatten till förskolan där jag jobbar. Jättebra diskussioner om olika kroppar blev det och att alla pirater är tjejer.
Therese förskollärare

Bästa piraterna någonsin!
Anna Wargren

Vi har läst boken för våra barn säkert 100 gånger. De hade den som temasga ett helt år på äldsta sonens HBTQ-certifierade förskola. Böckerna från ert förlag gör skillnad!
Alex

När rim i texten samspelar så finurligt med bilder på mångsidiga pirater går det inte annat än att se en framtida klassiker i Piraterna och regnbågsskatten. Hjärnorna går varma på barn som lyssnar till boken. Ett samtal kring allt som händer i illustrationerna blir oändligt roligt. Vi behöver vrida och vända på invanda mönster, den här boken slänger upp och ner på det mesta och gör det med bravur.
Barnboksbildens vänner

Roliga och oväntade formuleringar ger en lättsam känsla och en tro att vad som helst kan hända på nästa sida. Upprepningar i rim ger trygghet att vila i berättelsen och dit den tar oss. Färgstarka detaljrika bilder ger glädje och föder nyfikenhet. 
Ida Gardell, Feministiskt Perspektiv

Rimmen är härliga från början till slut, text och illustrationer väcker skratt och frågor om ord och om kvinnor faktiskt har så håriga ben. Kapten Katinka med sin krok, pirater som badar nakenfis, Marulks-Mias tatueringar och svärd och skalliga Olga är små favoriter. Vi skrattar och ser nya saker varje gång vi läser. En härlig bok, ett måste till piratälskande små barn!
Rebecca Byron Lohk, kalasdags.se

Piraterna är av olika nationalitet, vilket visas i namn och hudfärg och deras kroppsformer är lika olika som vanligt folks. Det är verkligen helt knäppt att detta ska behöva påpekas och att jag ska sitta här och vara glad för det. Det borde ju vara helt självklart att mer än lagomsmala vita pojkar och eventuellt flickor ska förekomma frekvent i barnlitteraturen. Men så är det ju inte så jag läser tacksamt Piraterna och regnbågsskatten för min son varje kväll. Det är en bok med bara kvinnor och jag tänker inte ens på det. Fantastiskt!
Feministbiblioteket

Illustrationerna är frejdiga i starka färger och gjorda med yviga gester. Illustratören Maria Poll ger kvinnorna en nyfiken lite vild uppsyn och skapar ett kreativt kaos i deras omgivning.
BTJ, Christina Wedenmark