Ett jobb för Nora Henriksson 6-9 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

“Toppentips för barn från 2-100 ungefär.”

Alla i klassen ska följa med en vuxen till jobbet. En hel dag.
Nora Henriksson vet precis vilket jobb hon vill vara med på!
Fast ingen annan verkar tycka att det är en bra idé.
Men Nora har bestämt sig!

Vad är PRIDE med boken? Två mammor

Provläs här! 

 

Nora Henriksson går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater.
I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

Här hittar du alla böckerna om Barnen i Lyckeskolan!

Vill du pyssla och färglägga med barnen i Lyckeskolan? Ladda ner gratis pyssel här!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för FÖRSKOLAN här!
Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för SKOLAN här!

Beskrivning

Författare: Ebba Berg
Illustratör: Carl Flint
ISBN: 978-91-88347-16-9
Utgivningsår: 2016 (april)
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 36 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Det är lättsamt berättat om Nora och hennes två mammor. Noras ilska över att inte få välja själv gestaltas väl. Många tydliga illustrationer i glada färger av Carl Flint kompletterar snyggt. (…) Ett jobb för Nora Henriksson passar fint för nybörjarläsaren.
Staffan Engstrand, BTJ

Carl Flints illustrationer är stiliserade men jobbar desto mer med uttryck. Han jobbar med blickar, miner och hur kroppsliga uttryck. Hur personernas händer ger bilderna tyngd är verkligen häftigt i sin enkelhet. Ett jobb för Nora Henriksson är en bilderbok som tar upp ett viktigt ämne. Barn ser också vad som händer i samhället och de behöver bearbeta sina intryck. Boken ger inga svar eller förklaringar, utan den kan användas som diskussionsunderlag tillsammans med barn. (…) Jag tycker mycket om hur Olika förlag jobbar med att normalisera sådant som annars kan exotifieras och visas upp. Nora har två mammor, men det kommenteras inte utan så är det bara. Det är befriande och viktigt. (…) antingen du läser själv eller för någon annan är Ett jobb för Nora Henriksson en ytterst viktig bok som speglar samhällsklimatet.
Anna Liv Lidström, Dagens bok

Jag fattar inte att jag inte hunnit skriva om Nora. Fantastiska Nora Henriksson på Lyckeskolan. (…) Nora känns som en kaxig 11-åring med skinn på näsan som mest bara vill gå sin egen väg och det är så himla roligt att läsa den här lilla ”lätt att läsa”-boken tillsammans med 2,5-åringen här hemma. Barnet älskar den ändlöst, så den har gått på repeat (den är alltså inte bara för större barn). Jag tycker också om den, vuxenvärldens ologiska orättvisa beskrivs ju utifrån en ganska stor unges perspektiv. John är ju också någons släkting, så varför kan inte Nora få vara med honom på jobbet? Bilderna gjorda av Carl Flint matchar texten perfekt och det är så mycket härliga färger och saker som händer för att komplettera den skrivna historien. Toppentips för barn från 2-100 ungefär.
365 böcker du borde läsa

Det är dags för en praodag för barnen i barnen i Lyckeskolan. Nora funderar en massa, alla verkar veta vart de vill/ska vara men hon vet inte. Mamma Iris har hon redan varit med så många gånger på sjukhuset där vill hon inte vara. Hon vill inte heller vara med mamma Fia en dag, sitta framför en dator hela dagen. Nej tack. Nora skulle vilja vara med någon som jobbar utomhus. Kanske John som säljer de hemlösas tidning utanför affären där de brukar handla? Men ingen vuxen verkar tycka att det är en bra idé … Heja Nora Henriksson henne gillar jag! Undra just om det är fler Barnen i Lyckeskolan böcker på gång? Hoppas!
Prickiga Paula

Sagt om tidigare böcker i serien:
Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är  skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken  har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen om Vem är kär i Abel Svensson?

Författaren Ebba Berg har fångat Klara med sina önskningar och funderingar väl. Illustrationerna har en central roll i boken. Illustratören Carl Flint visar detaljrikt miljöer och huvudpersoner i berättelsens alla skeenden. Färgerna är starka och glada. De korta meningarna har ett enkelt ordval och är luftigt satta på sidorna. Barn från åtta år och några år uppåt gillar nog att följa Klaras längtan efter ett djur.
BTJ, Margareta Brengdahl om Klara Ek och hunden som inte var en hamster

Boken är lättläst, färgglada illustrationer och de i barnpatrullen som läst den var rörande överens om att de gärna skulle vilja testa att vara någon annan, men bara för en dag. Sen ville de vara sig själva igen. En fin story om vardagliga tankar och barnpatrullen vill gärna läsa om de andra barnen i klassen med. 
En perfekt lättläst serie för barn som nyss lärt sig läsa. 
Rebecca Byron Lohk om Pardis Moradi är här!