Mumien på Spökskolan 9-12 år

149 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

“I Mumien på Spökskolan är det kusligt på riktigt … Och även om det handlar om zombier, vålnader och demoner är det väldigt roligt.”

Det är bara Em som kan höra krafsandet inifrån kistan. Någonting rör sig där inne. Något som vill ut. Något som inte får upptäckas, speciellt inte av rektor Vektor. Det skulle betyda slutet för Em och hennes vänner. Och som om det inte vore nog brottas Em med sin egen hemlighet. Ett hot så fasansfullt att hon knappt vågar tänka på det.

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om Spökskolan:
Spionen på Spökskolan
Mumien på Spökskolan
Ängeln på Spökskolan

Kolla in vår boktrailer: Spionen på Spökskolan!

Beskrivning

Författare: Jesper Lundqvist
Omslagsillustration: Ludwig Franzén

ISBN: 9789188347312
Utgivningsår: februari 2017
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 272
Inbunden
Miljömärkt: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Spionen på spökskolan var författaren Jesper Lundqvists första bok i ålderskategorin 9-12, som här följs upp av en fristående del i en planerad serie om tre. Tidigare är han känd för sina uppskattade och rimmade mästerverk för de yngre. Som Vi letar skatt och Alla dör, samt de historiska och språkförändrande böckerna om Kivi, Monsterhunden, Goraffen och Drakbrakaren!

Sagt om Mumien på Spökskolan:

“Om man skulle beskriva honom (Jesper Lundqvist) med ett ord så skulle det bli klurig. Det gäller både berättelserna och språket han skriver dem med. Han vrider och vänder på historierna på ett högst njutbart sätt. /…/ I Mumien på Spökskolan är det kusligt på riktigt … Och även om det handlar om zombier, vålnader och demoner är det väldigt roligt.”
Gull Åkerblom, BTJ

 

Sagt om Spionen på Spökskolan, bok 1 i serien:

“I Spionen på spökskolan, som är hans första bok för slukaråldern, fortsätter hans ekvilibristiska språkglädje. Detta är en ruggig bok med spöken, gastar, vålnader och demoner på fullaste allvar. Men det är också roligt och drastiskt. Som högläsningsbok borde den fungera perfekt. Då kan man skratta och rysa tillsammans och dessutom diskutera och fnissa åt ordlekarna.”
Gull Åkerblom, BTJ

Tokgillade! En sådan där mysrysig kapitelbok för de lite modigare (den var faktiskt mycket läskigare än jag hade förväntat mig). Lundqvist vågar verkligen ladda på oddsen och försätta sin stackars rädda huvudkaraktär i jobbiga situationer. Det känns verkligen som att han tar läsarna på allvar på det sättet.
Bokpandan

Det här är en otroligt välskriven bok i min mening. Allt är noga genomtänkt och så otroligt medvetandegjort. Här får vi bland annat möta Silas mammor och rektor Vektor som är en hen eftersom hen är en gast. All denna medvetenhet är kryddad med en stor portion humor och ganska så mycket spänning. Boken i fråga tror jag hade passat alldeles utmärkt som högläsningsbok och tillsammans hade vi förmodligen kunnat få till massor av skratt och härliga diskussioner. Jag älskar karaktärerna – faktiskt varenda en för de fyller alla en funktion. Allra mest gillar jag nog dock Vingela för hon är så härligt tokig.
Fantastiska berättelser

Jag blir så förtjust i berättelsens lekfulla sätt att lyfta fram svårigheterna i att hitta sin plats och om att höra till.  Det finns så många fantasifulla detaljer i berättelsen, här vimlar det av livrädda vampyrer, otäcka tentakelmonster och gastar av olika slag. Vaktis i sig är en otroligt rolig karaktär som gjorde att jag fnissade högt flera gånger!
Betyg: 4+/5
Midnattsord

Det är en bok perfekt för bokslukaren i rätt åldersgrupp. Den är inte för läskig trots alla spöken och jag fick skratta en del också!
Vargnatts bokhylla

Den här boken var både vardaglig och övernaturlig. Den hade en bra blandning av spöken och vardagliga tankar. Huvudkaraktären Silas var lätt att känns igen sig i och jag gillade verkligen hans två mammor. Dels för att de verkade så himla schysta och förstående, men också för att jag gillar att läsa om normbrytande ämnen.
Agnes bokblogg

Detta är en bok för slukaråldern 9-12 år, men som läsande förälder tyckte jag också att den var kul. Den för tankarna till Roald Dahl, som var en av mina favoritförfattare när jag var i slukaråldern.Boken är både rolig och spännande och handlar mycket om mod och om hur svårt det ibland kan vara att passa in. Karaktärerna i berättelsen är minst sagt varierande och beskrivs väldigt detaljerat. Här finns allt ifrån människor till gastar och vampyrer, alla med sina egna personligheter.Jag gillar den humoristiska tonen i boken och den charmiga vaktisen Vingela är en stor favorit bland karaktärerna.
Annas fotnoter

Mitt hjärta ömmar för Silas, han är så förvirrad genom hela boken och har verkligen ingen koll på läget. Vilket gör honom väldigt trovärdig. Han är både modig och feg, som människor är.Som bibliotekarie ber barn mig ofta att rekommendera roliga eller spännande böcker. De senaste åren har allt fler börjat efterfråga spännande och roliga böcker. Vilket alltid får mig att svettas lite.  Titlarna i den kategorin är ganska snabbavverkade. Därför är det extra roligt att hitta en ny bok att tipsa om.
Kojojosch

Här finns gastar, vålnader och zombies och lärarna är avrättade brottslingar. Det är både spännande och läskigt. Dessutom har boken ibland en humoristisk ton, speciellt när Vaktis Vingela är i farten. Jag tycker speciellt mycket om Professor Ludze, vars kropp hela tiden brinner eftersom hon dog genom att bli bränd på bål som häxa. Hon är en mycket inspirerande lärare och dessutom är hon noga med att alla har samma värde, både spöken och människor.
Ugglan & boken