MonsterMira och murveldjuret

131.00 kr

Det finns en anledning till att Mira följer med morfar till Stormholmen och hans ilskna kompis Margot Krans.
Murveldjuret Harriet!
Men Margot verkar aldrig vilja visa sitt nya djur …
Om det ska bli något murvelmys får Mira ordna det själv!

En kapitelbok för monsterbarn, från cirka 3 år.

Provläs här! 

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Ulrika Hjorth
Illustratör: Maja-Stina Andersson
Utgivningsår: 2016 (augusti)
Storlek: 170 x 235 x 10 mm
Sidantal: ca 52 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Sagt om boken:
MonsterMira och murveldjuret är något så bra som en kapitelbok för de minsta från typ tre år. Den där åldern när man ibland vill läsa högt en längre berättelse några kvällar i rad. Finns väldigt få längre läsa högt böcker för de minsta. I denna följer Mira med Morfar till hans kompis Margot. Hon som mest är sur men nu gått och skaffat sig ett husdjur. Mysig!
Prickiga Paula

Ulrika Hjorth har tillsammans med illustratören Maja-Stina Andersson skapat en otroligt fin fantasivärld, där ändå vissa saker känns igen från den verkliga världen. Här lever de mest spännande varelser tillsammans; varelser som är befriat genusneutrala och fria från stereotyper. Att huvudkaraktären Mira dessutom har två mammor gör boken till ett välkommet tillskott till den så kallade regnbågslitteraturen. (…) Och det är inte bara jag som älskar MonsterMira och murveldjuret min åttaårige son ville inte att vi skulle sluta läsa trots att det var väldigt sent, och både skrattade och kunde känna igen karaktärers egenskaper och berättelsens händelser. (…) En normkritisk och färgsprakande bilderbok med både fantasi och igenkänningsfaktor. För vem vill inte gosa med ett gulligt murveldjur?
Bokkoll

Spännande klok historia för de minsta monstrena, Lyckas vara bra ur genusperspektiv utan att tråkigt moraliserande eller problematiserande som det kan bli om du försöker för mycket. Fokus på individer istället för kön utan att problematisera. Vackert illustrerat äventyr för små monster där det ryms stora känslor…
LitteraturMagazinet

MonsterMira och Murveldjuret är en fantasirik kapitelbok för barn i de yngre åldrarna (typ 3-5 år-ish). Den är snygg, busig och det känns så himla roligt med en kapitelbok för mindre barn och vi är underhållna båda två av läsningen. Så är det!
365 böcker du borde läsa

En gullig monsterbok för de mindre , illustrationerna är verkligen superfina, detaljerade och mer söta än läskiga. Boken är klart charmig tyckte barnpatrullen. MonsterMira och murveldjuret passar även barn som precis lärt sig läsa. Boken har ett bra och enkelt budskap och är en toppenpresent till små monsterbarn!
Kalasdags

Illustratören Maja-Stina Anderssons bilder bjuder på detaljer och söthet men också lite fulhet i monsterform. Hon är bra på att ta fram karaktärers utstrålning i kropp och mimik. Det är ingen otäck monsterbok, mer gullig och lättläst men med igenkänning och ett förlösande avslut. (…) en underhållande kapitelbok med lite förvecklingar och tillhörande charm i tonen. Jag tycker den passar för högläsning för både små och lite större barn, men även för dem som börjat läsa själva. Barnen får roliga och hanterbara kapitel med bra textstorlek och språk med några nyskapande fantasiord. Som favoritexempel: ”Krallon” och ”Vrålkampen”. Plus i kanten att för det vävts in att Mira har två mammor och att vi rent synligt kan se att morfar är en mjuk sköning.
Min 6-åring satt blickstilla och lyssnade och sa direkt vad som var bäst. Skrattet. Ja, läs själva varför. Bästa och enklaste budskapet, men svårt för vissa. Dock; allt blir mindre otäckt. Det var ju inte så farligt. Skratta. Le. Det är humorn som får oss att vekna och bli mänskliga eller i detta fall monstriga.
Malin Alvasdotter, Barnboksprat

Känner du nån sån skitläskig vuxen som du gärna håller dig borta ifrån? Visst går det lättare att hälsa på hen om hen har ett djur. Typ en katt eller ett murveldjur. Till och med ett monster kan vara lite skrajset.
Kreativa sagor

MonsterMira och murveldjuret utspelar sig i en härligt humoristisk monstervärld. Mira och hennes lillebror Rutus bor tillsammans med sina två mammor och morfar. När boken börjar är Mira och morfar på väg till Stormholmen för att hälsa på en ursur kompis till morfar, konstnären Margot Krans. Hon är en erkänd konstnär och morfars bästa vän. Att Mira följer med, trots att hon verkligen avskyr Margot, beror på att Margot har ett litet murveldjur. Ett litet luddigt, gosigt djur som heter Harriet. Mira kan knappt bärga sig. Hon lyckas sticka ifrån de vuxna och leta rätt på Harriet, som smiter och sätter Mira i en jätteknipa. Det lilla murveldjuret har riktigt roligt och till slut hamnar hon i köket och landar rätt i gräddtårtan. Då händer det fantastiska, den buttra och sura Margot brister ut i ett så härligt förlösande skratt att allt blir förändrat. Precis som det kan hända i verkliga livet ibland. Det goda skrattet som gör allt annorlunda. Ulrika Hjorths språk är fantasifullt och illustrationerna av Maja-Stina Andersson, med sina påhittiga detaljer, klara färger och humor, gör berättelsen till en njutbar helhet. Berättelsen är avsedd för ”monsterbarn från cirka tre år” men jag vill påstå att den säkert är lika roande för vuxenmonster.
Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “MonsterMira och murveldjuret”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.