Samling: Modigt med Vilma & Loppan 6-9 år

169 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

TRE BÖCKER SAMLADE I EN!

Vilma och Loppan spelar fotboll när bollen far rakt in i arga tant Sturessons trädgård. Nu krävs mod!

När Vilma kommer tillbaka efter att ha varit sjuk är inget som det brukar. Plötsligt gör Loppan en massa nya saker. Ska de inte göra saker tillsammans mer?

Sigge är ny i klassen och gillar rymden precis som Vilma gör. Vilma blir alldeles varm i kroppen när hon är med Sigge. Är det kärlek hon känner?

Samlingsvolym! Innehåller böckerna:
Modigt med Vilma och Loppan
Kärlek med Vilma och Loppan
Tillsammans med Vilma och Loppan

Modigt med Vilma och Loppan har utsetts till Outstanding Book av IBBY – International board on books for young people!

Provläs här! 

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Anneli Khayati
Illustratör: Mikael Sjömilla
ISBN: 9789188347442
Utgivningsår: 2017 juli
Storlek: 215 x 155 x 25
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Riga

OLIKAs serie med lättlästa böcker passar barn som börjat läsa. SILVERDELFINEN 3: Lite mer utmanande ord och ännu mer text på varje sida. Fungerar utmärkt som högläsning också!

Sagt om boken:
Allt är inte svart eller vitt, alla är olika på olika sätt och var och en har sina styrkor och svagheter. Ibland kraschar dessa ihop, ibland är de berikande. Böckerna om Vilma och Loppan navigerar medvetet runt de vanliga normativa fallgroparna och utmanar också vissa av barnlitteraturens enklaste lösningar.
Ingrid P Bosseldal, Göteborgsposten

Jag älskar hur författaren Anneli Khayati bakar in att Vilma sitter i rullstol på ett helt naturligt sätt (det nämns inte ens i texten) vilket för oss läsare då ter sig som den naturligaste sak i världen. Som vanligt påvisar böcker från OLIKA vilka möjligheter som finns om man går utanför könsrollerna. Ut med stereotyper – in med möjligheter!
Nina Ruthström

Bokens handling är enkel och vardaglig och barnen leker lekar som vilka ickehandikappade barn som helst. Som i alla andra böcker från Olika är det en lek med könsroller och även i denna bok är det något som smälter in i historien och inte känns påklistrat. En bok jag definitivt kommer att låta min son läsa om några år!!
Feministbiblioteket

Det är två företagsamma och livsglada tjejer som törs sätta sig upp mot Tant Suresson när de inte får spela fotboll nära hennes trädgård. (…) många humoristiska detaljer.
Dag Hedberg, BTJ