Mix kör 1-3 år

131 kr

Mix kan allt! Inga fordon är för svåra eller för stora för henna att köra!

Mix kör.
Bilar, traktorer, tåg och flygplan.
Ända ut i rymden bär det av.
Oj, vad fort det går!

Författaren Malin Lilja och illustratören Matilda Salmén har skapat den fartfyllda boken om Mix, som älskar allt som brummar och rullar.

Provläs här! 

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Alla böcker i serien om Mix:
Mix kör
Mix jobbar
Mix bygger

Beskrivning

Författare: Malin Lilja
Illustratör: Matilda Salmén
Utgivningsår: 2016 (april)
Storlek: 205 x 205 mm
Sidantal: 32 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 1-3 år

Utvald i regeringens bokpaket till prins Oscar, tillsammans med bl.a. OLIKA-böckerna Jakten och Min familj.

Sagt om boken:
Mix kör är en härlig, fartfylld bilderbok om Mix som älskar alla typer av fordon som brummar och rullar (…) Författaren Malin Lilja vill, och lyckas, utmana den gängse normen där de flesta böcker om bilar, fordon och fart har manliga huvudkaraktärer. Texten är enkel, kortfattad och innehållsrik, det händer mycket på några korta rader. Språket är direkt och innehåller inga utfyllningar, passande i en bok om fart. Illustrationerna är tecknade och målade i både milda och kraftfulla färger. Alla karaktärer är personliga och bilderna förmedlar samma fart och glädje som texten, de kompletterar varandra utmärkt. Illustrationerna av Matilda Salmén är tydliga med få men viktiga detaljer, de fyller oftast hela sidan och texten finns med som en del. Formatet är litet och behändigt, lämpar sig bra för mottagargruppen.
Gunilla Essén, BTJ

Mix kör är en kaxig berättelse om Mix som kör traktor, tåg och till och med jumbojet. Ingenting räds hon utan det är bara kul att få chansen att pröva på. Hennes mod tar henne ända ut i rymden där hon får chansen att promenera omkring. Det verkar inte finnas några gränser för vad Mix vågar och kan. (…) Det är något så förlösande med Mix självförtroende och självklarhet. Hur hon aldrig tvekar utan istället tar för sig av tillvaron. Jag blir varm, lycklig och stärkt när jag läser Mix kör. Det finns inga begränsningar eller hinder. Mix är orädd och vågar allt. (…) Illustrationerna är pigga. Människorna har ballongliknande stora huvuden, sneda leenden och bläckfisksmala armar. Det är rätt rart. Men det bästa är alla maskiner med detaljer såsom spakar och knappar. Mycket att titta på och prata om när en läser boken tillsammans, eller ”läser” den genom att kika på bilderna. Mix kör rekommenderas av förlaget för människor mellan ett och tre år men jag tycker att den förtjänar ett bredare spann. Själv är jag fyrtio plus och blev gripen. Men förutom mig funkar den garanterat för alla barn i förskoleåldern, det vill säga upp till sex år.
Anna Liv Lidström, Dagens bok

En härlig bok med bilar och andra fordon – och med tjejer som kör. Har ni tänkt på att det nästan alltid är killar i huvudrollerna i böcker om bilar?
Bokmorsa

I förlagskollegan Malin Liljas och Matilda Salméns Mix kör möter vi tjejer som gillar bilar, grävskopor och rymdskepp. Boken ligger tydligt i linje med Olika förlags uttalade filosofi att skapa böcker som utvidgar normen, och de lyckas de bra med både vad gäller kön och hudfärg på bokens figurer.
Ida Therén, ETC

Mix kör bil. Och lastbil. Och buss. Tåg. RYMDRAKET! En liten bok i härliga färger och med massa roliga fordon. Alla fordon körs av kaxiga brudar, och Mix byter från det ena till det andra och hamnar till sist i rymden. Det är en lite rolig och fyndig bok och ärligt talat den typ andra bok jag har som innehåller både böcker och folk som är kvinnligt kodade (I Halvan är grävmaskinist är det en brud som kör lastbil). Den är lätt och ledig och uppskattas garanterat av barnet som gillar fordon av olika slag (…)
365 böcker du borde läsa

Mix är en tuff och självsäker tjej som genom sin nyfikenhet får möjlighet att köra spännande fordon. Hon är heller inte rädd för att ta för sig bland alla stora fordon. Mix är en lämplig bok för mindre barn men också för barn som inte vill höra långdragna sagor. I Mix kör händer det nya saker vid varje bladbyte och det är spännande att se vad Mix hittar på härnäst. Jag rekommenderar Mix kör till fordonstokiga flickor och pojkar. Det funkar också riktigt bra att själv bara ligga och titta på bilderna. Boken är illustrerad av Matilda Salmén och innehåller mjuka och livfulla bilder. Vi ger Mix kör fyra av fem kloka ugglor!
Fru Fjellström

Att vara ute och köra bil, möta en bus byta fordon med varandra. Traktor, tåg, flyg till och med rymdraket. Fantasifullt och härligt. Men va jorden anropar och mamma vill ha en kram. Barn är som bekant ofta väldigt intresserade av fordon. Behövs som komplement till alla Halvan-böcker.
Prickiga Paula

Varför finns det så få böcker om bilar och andra häftiga fordon, med en tjej i huvudrollen? Här möter vi Mix som börjar med en bil men steg för steg byter mot något större, tills hon till slut är astronaut. Bra slutscen.
Sebastian Lönnlöv, Tekoppens tankar