Min familj 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

En familj, vad kan det vara? Mamma, pappa och ett barn?
Farmor kanske och en katt? Eller pappa och tre barn?
Ja, vad är egentligen en familj?
Följ med Gabriella och alla de andra barnen i boken och hör dem berätta om hur just deras familjer ser ut.

Provläs här! 

 

Utvald i regerings bokpaket till prins Oscar!

 

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Anna-Clara Tidholm
Illustratör: Anna-Clara Tidholm
ISBN: 9789185827114
Utgivningsår: 2009
Storlek: 185 x 185 x 7 mm
Vikt: 200g
Sidantal: 32 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Kristianstad

“HBTQ-familjen med två mammor i ena huset och två pappor i andra är lika självklar som stjärnfamiljen eller kärnfamiljen.”

Utvald i regeringens bokpaket till prins Oscar, tillsammans med bl.a. OLIKA-böckerna Jakten och Mix kör.

Anna-Clara Tidholm är en av vår tids främsta barnboksskapare med många priser och nomineringar i bagaget. För OLIKA förlag har hon skapat boken hon själv saknade. En bok för alla barn och vuxna som i all sin enkelhet öppnar för både fantasi, tanke och samtal – samtidigt som den roar.

Sagt om boken:
Min familj är på ytan en enkel historia, där barn ur olika familjekonstellationer  plastfamiljer, homosexuella, invandrade, storfamiljer och så vidare  berättar rakt upp och ner om just sin trygghetssfär.
Aase Berg, Expressen. Läs recensionen!

Anna-Clara Tidholms handtecknade individer träder levande fram mot bakgrunderna och förmedlar en närvaro som kryper inpå. Det är som om figurerna där mellan bokbladen betraktar oss förväntansfullt. På något underligt sätt visualiserar de Lennart Hellsings kloka tankar om barnlitteratur: “Böcker ska blänka som solar/och gnistra som tomtebloss/Medan vi läser böckerna/Läser böckerna oss.”
Stina Zethraeus, Dagens Nyheter. Läs recensionen!

I all sin enkelhet en fullkomligt genial bok. Här presenteras en rad olika varianter på familjer, utan pekpinnar och annan text än namnen på familjemedlemmarna. HBT-familjen med två mammor i ena huset och två pappor i andra är lika självklar som skilsmässo- eller kärnfamiljen. En smart och viktig bok!
Johan Salén, Norra Skåne. Läs recensionen!

12 barn berättar om just sina familjer men det är ingenting som skrivs oss på näsan och inget som är norm. En familj är att höra ihop! Anna-Clara Tidholm skriver själv att detta kan vara som en liten uppslagsbok om hur familjer kan se ut! … Det här är en bok som borde finnas på alla förskolor och skolor. Basta!
Barn & Ungdomsbokbloggen. Läs recensionen!