Micklan målar 1-3 år

120 kr 60 kr

– Äta? frågar pappa.
– Måla! säger Micklan.
– Gå ut? undrar pappa.
– Måla mera! säger Micklan.

Micklan målar molnet, tandborsten och pappas strumpor. Natten och drömmarna. Sisse ritar en prick i mörkret.

Alla föräldrar, och barn, känner igen hur barn fastnar i en fas, något de älskar att göra. Just nu älskar Micklan att måla, det ska göras hela tiden och överallt, i fantasi och verklighet, inne, ute och i drömmarna. Micklan målar är den andra boken om Micklan, Sisse och deras pappa; uppföljaren till Micklan letar.

Beskrivning

Författare: Lena Arro
Illustratör: Pia Johansson
Utgivningsår: 2009 (december)
Storlek: 155 x 155
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Det här är en härlig pekbok för de minsta barnen. En fantasifull bok där Micklan just nu älskar att måla och vill göra det hela tiden, i fantasin, verkligheten och i drömmarna. Illustrationerna av Pia Johansson är härliga, tydliga och har fina färger. Det här blir lätt en favorit för många barn som kan känna igen sin vardag i historien.
Bokhunger, mars 2010.

Micklan målar … blir både ritpapper, marken ute, hus, trapppor, dörrar, tak, MOLN, tandborstar, kuddar, sängar, pappas strumpor och till och med drömmarna, natten och mörkret dekorerade med ränder, rutor, streck, apelsiner och prickar. Man får en glad känsla. Allt går att måla!
Flaskposten, februari 2010.

De tre huvudpersonerna är uttrycksfullt tecknade. Miljön visar detaljer ur deras vardag, men tar inte bort fokus från dem. … Den bjuder på välkända miljöer för den här åldersgruppen och ger lagom många intryck på uppslagen för att inte ta bort uppmärksamheten från persongalleriet. … Boken förmedlar en varm och tillåtande atmosfär och blir säkert en uppskattad godnatt- eller tröstesaga.
Margareta Brengdahl, BTJ-häfte, februari 2010.