Malva i stallet 6-9 år

131 kr 66 kr

Malva har tråkigt. Hon vill gå till stallet.
Men pappa har inte tid med något. Då går Malva ändå.
För i stallet finns Sol – världens finaste häst.

Det här är den tredje boken om Malva och hennes pappa. Malva älskar hästar. Precis som farmors pappa Valentin gjorde. Malva ska bli minst lika bra på hästar!

Provläs här!

 

Missa inte de tidigare böckerna i serien om Malva:
Bok 1: Malva och hästarna (slutsåld)
Bok 2: Malva börjar rida

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för FÖRSKOLAN här!
Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för SKOLAN här!

Beskrivning

Författare: Malin Eriksson
Illustratör: Lisa Säfve Chantem
Utgivningsår: 2015 (september)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 48 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Malva i stallet är mycket mer än en vanlig hästbok. Malva är en modig och nyfiken tjej som är lätt att tycka om. Malva har romsk bakgrund, något som speglas mycket positivt och hon är stolt över sitt arv. Boken visar också på en mångfald, med olika nationaliteter, etniciteter och hudfärger. Malva bor med sin pappa och mamman nämns inte alls. Pappan är kärleksfull och närvarande och de verkar ha en nära relation, han och Malva. Som hästtjej känner man igen sig i boken, den skildrar stallvärlden engagerat och realistiskt.

[…] Malva i stallet är en jättefin hästbok, utan stereotyper, som även passar den hästrädda läsaren.
BTJ, Carola Forslund

Malva i stallet är från Olika förlags serie med böcker för barn som börjat läsa själva. Men såklart funkar de för högläsning också! Jag som i min barndom plöjde otaliga hästböcker fick en nostalgitripp och fyraåringen satt stilla hela tiden och bara tog in berättelsen om Malva som går iväg till stallet utan att pappa vet om det. Där får hon hjälpa Cam att göra i ordning favorithästen Sol inför en tävling. Fint också att läsaren får lära sig lite om resandefolkets hästkultur!
Bokmorsa

Jag gillar verkligen Olika förlag utgivning av Lättlästa böcker, de så kallade Silverdelfinerna. Här kommer en som har en av de mest lättlästa texterna, nivå 1. Vi följer med Malva till stallet en dag det egentligen inte är stalldag. Hon har inte sagt något till pappa som aldrig har tid. Istället springer Malva i princip bara hemifrån och rakt in i Cam som bor på ridskolan. Cam är äldre och lite spännande, hon lär Malva hur en gör ordning frisyren på hästen (det finns säkert något fint häst-ord för det, manyr?) och sedan får hon följa med in och vilket fint hästhus Cam bor i! Det är mycket som händer runtikring, sånt som en kan fortsätta spinna på i andra böcker eller fantisera vidare på. Som vanligt får alla vara med, även om Malva verkar vara ett ensamt barn så är det väl tur att hon har hästar och en pappa som oroar sig.
Kreativituren

Sagt om tidigare böcker i serien:
Det här är en bok som många barn kan känna igen sig i och identifiera sig med, oavsett etnicitet och bakgrund, och det gillar jag skarpt.
Barnboksbloggen

Det finns många intressanta teman att jobba med i boken. I grunden är detta en berättelse om hästar och kärleken till dem. Men det är också en berättelse om rädsla, mod och styrka. Relationen mellan Malva och pappa är ett annat viktigt tema. […] Malva börjar rida är en fin hästbok med många bottnar som vänder sig till de yngre läsarna.
BTJ, Carola Lindström

Farmor kommer med ridhjälm och fotoalbum för att visa en tid då deras familj alltid hästar som drog deras vagnar. De är nämligen resandefolk, får man reda på på sista sidan. Bra och helt självklart inkluderande. Två böcker till om Malva kommer komma. Spännande å se hur det går för Malva i stallet och hur pappa och ridläraren kommer komma överens.
Prickiga Paula

Malva och hästarna är en bok som handlar om hästar och kärleken till dessa djur. Men inte bara det, det här är en berättelse med många bottnar. Farmors pappa tillhörde det resande folket får man veta. Det här är alltså något så ovanligt som en bok där barn med romsk bakgrund speglas på ett självklart sätt.
Barnboksbloggen

Det är korta meningar och lite text på varje sida, men ändå riktiga ord och en del utmaningar. Berättelsen är spännande med pappas rädsla och Malvas starka vilja. Farmors familj reste runt med hästar och bodde i vagnar, de tillhörde resandefolket. Lisa Chantems illustrationer är mustiga med starka färger och detaljrika bilder. Text och bild harmoniserar, det går att se handlingen direkt. Pappas bävan och den viljestarka Malva synliggörs tydligt. Boken är också utmärkt som högläsning till de äldre förskolebarnen. Pappan visar känslor, kan hända lever Malva växelvis med pappa som barn ofta gör. En bok som skildrar hur dagens barn har det och identifikationsmöjligheterna är många.
BTJ, Berit Aler

Boken är för nybörjarläsaren. Men den kan också läsas högt. Den är första i en serie som kommer följa Malva på ridskolan och i utforskandet av sin släkts hästhistoria. Den har bilder på varje sida som stödjer läsningen och fördjupar berättelsen.
BarnBoksNätet