Lysande, UppfinnarJohanna! 3-6 år

131 kr

Det här är en bok som många små uppfinnare kan känna igen sig i.

Simsala blixt och dunder, jag har mina ljusa stunder! UppfinnarJohanna vet precis vad hon ska klä ut sig till. Hon behöver en hårtork, mjöl och färg. Och ljusslingan från balkongen. Nu är det bara att sätta igång och uppfinna. Det måste bli bästa showen någonsin.

 

Provläs här!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Alla böcker i serien om UppfinnarJohanna!
Här kommer UppfinnarJohanna!
UppfinnarJohanna och skrämselmaskinen
Full fart, UppfinnarJohanna!
Lysande, UppfinnarJohanna!
Pysselboken: Greja och rita med UppfinnarJohanna

 

 

Beskrivning

Författare: Ann-Christine Magnusson
Illustratör: Lovisa Lesse
Utgivningsår: 2018 (november)
Storlek: 200 x 200 x 5 mm
Sidantal: ca 26 sidor
Inbunden
Miljömärkningar: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Här kan du läsa Folkbladets intervju med Lovisa Lesse!

Här kan du läsa Norrköpings tidnings intervju med Lovisa Lesse!

Sagt om boken:
Bild och text i samverkan präglas av glatt humör,
påhittighet och fart. Elever och lärare representerar en svensk skola av idag. Bilderna är lätta att följa och Johanna en tydlig karaktär. Språket är kortfattat och rakt på sak. Emellanåt formulerar Johanna slagfärdiga små sentenser, vilket kryddar texten vid högläsning. Efter scenkaoset, vilket till slut fick alla att skratta, sammanfattar hon: ”… är jag inte lysande på det ena sättet så är jag det på det andra”. _Lysande, UppfinnarJohanna!_ bjuder på lättsam
underhållning med ett genomtänkt innehåll.
BTJ, Tine Billing

Sagt om tidigare böcker i serien:
Ibland tar jag mig en riktig bilderbokskväll, frossar i nytt och fint. Förundras och fängslas av illustrationer och ord. Så få sidor som innehåller så mycket. Alla borde läsa mer bilderböcker oavsett ålder. (…) Full fart, UppfinnarJohanna! på morgonen springer benen till skolan. Men hem då är Johanna och brödernas ben så trötta. Det är så jobbigt att gå hem. Men så en dag får Johanna en idé, en ny uppfinning är på gång …
Prickiga Paula

I den här boken kände vissa ur barnpatrullen igen sig. Benen orkar inte alltid gå hem! UppfinnarJohanna är en  bilderbok för de mindre, den är positiv och förutom att Johanna själv kan vara en fin förebild är bröderna som ser upp till sin påhittiga positiva syster riktigt charmigt illustrerade. Fin syskongemenskap i boken. Detta är den tredje boken om UppfinnarJohanna. Bra ur genusperspektiv och ett stort plus att få se fler mörkhyade barn i litteratur.
Kalasdags

Jag tyckte om att det var en bra vardagsskildring ur ett barnperspektiv. Där barnen faktiskt har förmågan att ta makten och försöka lösa ett problem själva, hur det än slutar. Det är okej att pröva sig fram och inte så farligt om det slutar lite lustigt. Även bra att det att familjen ser olika ut, olika hudfärger utan att problematisera. Det är ju OLIKA förlags grej, ut med stereotyper och in med möjligheter!
LitteraturMagazinet