Kroppens ABC

159.00 kr

En bok där det fullkomligt bågnar av kunskap bland bokstäverna!

Från A som i armsvett och B som i bröst,
över K som i kärlek, M som i mens och Q som
i queer, till R som i rumpa och Ö som i öron.
En bok om sånt som kroppen har, gör och känner!

En 64 sidor tjock bok med härliga perspektiv på kroppen!

Provläs här!

Beskrivning

Författare: Lina Boozon Ekberg, Eva Emmelin och Linda Madsen
Illustratör: Alya Vindelman
Utgivningsår: 2017 (september)
ISBN: 9789188613059
Storlek: 210 x 210
Sidantal: 64 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 5-8 år

Sagt om Kroppens ABC:

”Kroppens ABC är en uppslagsbok som handlar om olika saker, känslor eller företeelser kopplade till
den mänskliga kroppen. Från armsvett till öron får vi följa vindlande väg som besvarar frågor, utmanar fördomar och får oss att tänka till kring begrepp som inte är helt självklara. Illustrationerna av Alaya Vindelman är färgrika och detaljerade.”
Maria Christensen, BTJ

Ett smart upplägg för att lätt och självklart kunna prata om kroppen och livet. Med väldigt fina och inkluderande illustrationer passar den barn i åldrarna 3 – 6 år. Rekommenderas varmt!
Linn Johansson, Socialpolitik

Ett roligt sätt att både lära sig om kroppen och om bokstäverna. Varje uppslag behandlar en bokstav och ett tema på den bokstaven. Det är alltså ganska mycket text för varje bokstav, en sida ungefär, där ämnet beskrivs. (…)Eftersom boken är utgiven av Olika förlag så finns det också ett mångfaldsperspektiv. På bilderna presenteras massor av olika kroppar som ser olika ut, olika hudfärger, olika åldrar, olika storlekar, olika kön och så vidare. Jag gillar verkligen den här boken. Hoppas det kommer att gå att köpa in den till biblioteken där jag jobbar.
Carola, Barnboksbloggen

Om självklara saker och om sådant som ibland kan vara svårt att veta hur en ska prata med barn om. Perfekt att börja samtalet i en bok då! Inkluderande på bästa sätt!
Prickiga Paula och böckerna

Författarteamet Eva Emmelin, Linda Madsen och Lina Boozon Ekberg har skapat en bok som gör barnen medvetna om kroppen och allt vad den kan och en bok som visar att kroppar kan vara väldigt olika, men att den fungerar i stort sett likadant för alla. Det här är en bok som väcker tankar och öppnar upp för samtal – viktiga samtal! Och den är dessutom riktigt rolig. De färgstarka illustrationerna av Alaya Vindelman innehåller många härliga detaljer, och i både bild och text är boken inkluderande och normbrytande. Det här är en bok som borde finnas i alla barnfamiljers bokhylla!
Västmanländskans blogg

Det är vackra illustrationer, enkla förklaringar på en lagom nivå för stora och små utan att varken ljuga, förminska eller dölja sanningen. Utöver att boken kan ge upphov till frågor är den också ett bra sätt att förklara och besvara de små barnens existentiella frågor om liv och död, samt frågor om kropp och knopp. Vi har mycket frågor här hemma just nu, om döden och hår på benen, svett och känslor. Den här boken kom perfekt, som ett brev på posten. Gudomligt bra!
365 böcker du borde läsa

En stor behållning med Kroppens ABC är att boken är normkritisk och öppensinnad. Och det förstärks genom illustrationerna. De är lekfulla och proppade med mångfald. Så bilderna inbjuder till diskussioner kring mer än till exempel gråt, nerver, queer och ärr. Det är mycket innehåll i den här boken. Den väcker nyfikenhet, igenkänning och är lärorik och klok. Det fullkomligt bågnar av kunskap bland bokstäverna utan att något skrivs på någon näsa eller blir tråkigt. Det är en bok att använda som en uppslagsbok snarare än en bok att läsa från pärm till pärm.
Anna Liv Lidström, Dagens bok

Örontexten handlar både om öronens delar men också om hörsel, hur det kan vara att inte höra och kort fakta om piercing. Liksom allt i ett – som jag gillar den helhetssynen! Bilderna är också genomtänkta så att många olika barn kan känna igen sig, oavsett familjebildning eller hudfärg så kan man hitta ett barn i boken som man kan identifiera sig med. Den speglar en mångfald som gör mig glad! Jag kommer att använda den här boken mycket i undervisning, den ska packas upp och tipsas om redan idag!
Anna Johansson, Och dagarna går

Det känns som att det är just i sådana här barnböcker som normkritiken verkligen kommer till sin rätt. Det är inget som skrivs på näsan och det blir inte normkritik som slår knut på sig själv och istället blir stereotyp (som det exempelvis blir om man ska beskriva en mamma som är lesbisk, korthårig, bilintresserad och har hår på benen). Jag har läst delar av boken för min son (de andra delarna har hans far läst för honom). Han är sex år och tyckte att det var intressant. Han tyckte att det var jobbigt att läsa om döden, blev nästan överdrivet fascinerad av tics och har pratat mycket om kärlek. Med andra ord skulle jag säga att det var ett oerhört bra mottagande!
Hanna Lager, Feministbiblioteket

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Kroppens ABC”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.