Kroppens ABC 3-6 år

149 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

En bok där det fullkomligt bågnar av kunskap bland bokstäverna!

Från A som i armsvett och B som i bröst,
över K som i kärlek, M som i mens och Q som
i queer, till R som i rumpa och Ö som i öron.
En bok om sånt som kroppen har, gör och känner!

En 64 sidor tjock bok med härliga perspektiv på kroppen!

Provläs här!

Beskrivning

Författare: Lina Boozon Ekberg, Eva Emmelin och Linda Madsen
Illustratör: Alya Vindelman
Utgivningsår: 2017 (september)
ISBN: 9789188613059
Storlek: 210 x 210
Sidantal: 64 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 5-8 år

Sagt om Kroppens ABC:

Ett smart upplägg för att lätt och självklart kunna prata om kroppen och livet. Med väldigt fina och inkluderande illustrationer. Rekommenderas varmt!
Linn Johansson, Socialpolitik

Kroppens ABC är en uppslagsbok som handlar om olika saker, känslor eller företeelser kopplade till den mänskliga kroppen. Från armsvett till öron får vi följa vindlande väg som besvarar frågor, utmanar fördomar och får oss att tänka till kring begrepp som inte är helt självklara. Illustrationerna av Alaya Vindelman är färgrika och detaljerade.
Maria Christensen, BTJ

Ett roligt sätt att lära sig om kroppen och om bokstäverna. Varje uppslag behandlar en bokstav och ett tema på den bokstaven. Det är alltså ganska mycket text för varje bokstav, en sida ungefär, där ämnet beskrivs. (…)Eftersom boken är utgiven av Olika förlag så finns det också ett mångfaldsperspektiv. På bilderna presenteras massor av olika kroppar som ser olika ut, olika hudfärger, olika åldrar, olika storlekar, olika kön och så vidare. Jag gillar verkligen den här boken. 
Carola, Barnboksbloggen

Om självklara saker och om sådant som ibland kan vara svårt att veta hur en ska prata med barn om. Perfekt att börja samtalet i en bok då! Inkluderande på bästa sätt!
Prickiga Paula och böckerna

Det här är en bok som väcker tankar och öppnar upp för samtal – viktiga samtal! Och den är dessutom riktigt rolig. De färgstarka illustrationerna av Alaya Vindelman innehåller många härliga detaljer, och i både bild och text är boken inkluderande och normbrytande. Det här är en bok som borde finnas i alla barnfamiljers bokhylla!
Västmanländskans blogg

Det är vackra illustrationer, enkla förklaringar på en lagom nivå för stora och små utan att varken ljuga, förminska eller dölja sanningen. Utöver att boken kan ge upphov till frågor är den också ett bra sätt att förklara och besvara de små barnens existentiella frågor om liv och död, samt frågor om kropp och knopp. Vi har mycket frågor här hemma just nu, om döden och hår på benen, svett och känslor. Den här boken kom perfekt, som ett brev på posten. Gudomligt bra!
365 böcker du borde läsa