Konrad lussar 1-3 år

131 kr

” … Konrad lussar har blivit ettåringens favoritbok här hemma!”

Imorgon är det lucia. Då kan vi klä ut oss!
I lådan finns luciakrona, tomteskägg och stjärnsvärd.
Vad ska Konrad ha på sig?

I den här boken får vi ta del av en nära syskonrelation, samtidigt som vår luciatradition skildras ur ett barnperspektiv.

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om Konrad:
Konrads klänning
Konrad lussar
Konrad och karamellerna
Konrad och kalaset

Bakom serien står skaparna bakom omtyckta Tessla-böckerna och storsäljaren Orättvist!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Åsa Mendel-Hartvig
Illustratör: Caroline Röstlund
Utgivningsår: 2014 (november)
Storlek: 185 x 185
Sidantal: 24 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 2-4 år

Sagt om boken:
… Konrad Lussar har blivit ettåringens favoritbok här hemma! Provläste den för henne för nga veckor sedan för att se hur den funkar för en bokgillande ettåring (…) och hon älskade den! Vägrade släppa den och alltid den hon plockar upp först i en bokhög om den finns med. Kombinationen med lite sångrader och text är verkligen kanon! Så nu blir det att köpa en ny Konrad-bok till henne vid nästa presenttillfälle!
Anna, läsare

Caroline Röstlund är som vanligt skarp i sina barnteckningar. Det finns en rörelse och energi som varje småbarnsförälder känner igen. (…) förhoppningsvis kan fler pedagoger och föräldrar få en liten hjälp på traven att glömma förlegade traditioner och roller genom att läsa den.
Eva Emmelin, Skånskan

Bilderna är fina och lagom detaljerade för att min ettåring (som kanske mer hör till målgruppen än sexåringen) ska kunna identifiera saker och peka på dem. Å andra sidan är meningarna lagom långa och orden tillräckligt enkla för att sexåringen ska kunna läsa själv utan problem. Hela bokstunden slutade faktiskt med att bägge ungarna satt i mitt knä, storasyster läste för lillebror och förklarade vad han pekade på i boken. Kort sagt, det blev en mysig stund för oss alla tre!
Carina, Julpussar

Det som Konrad lussar gör så bra är att boken inte bygger sin dramaturgi kring vad man får och inte får ha på sig på lucia, utan hela luciatraditionen skildras ur ett barnperspektiv och bygger på barnens vilja att klä ut sig på denna högtid. Just vid lucia är det tyvärr många förskolor och skolor som fortfarande begränsar barnens val av klädsel och utstyrsel, vilket känns väldigt gammalmodigt och tråkigt. Att se denna bok gör att hoppet och framtidstron ökar. (…) Vidare är Konrad lussar en härlig, färgglad och charmig bilderbok som barnen lätt fastnar för. Den vänder sig till de yngsta barnen, upp till tre år, men jag tycker att man kan läsa den för barn ända upp i skolåldern. Det handlar som sagt om ett högaktuellt tema och boken berör alla, oavsett kön eller ålder.
Barnboksbloggen

Böckerna kändes verkligen perfekta för barn i 1-4-årsåldern, och perfekt för en elvaåring att läsa för mindre barn. (…) Perfekta julklappar! 
Helenes underbara jul om Konrad lussar och Jul: Pekbok

Så underbart härlig bok. En bok som inte problematiserar det minsta, en bok som gör det till en självklarhet att alla få klä ut sig hur de vill till Lucia. Kan man hoppas på fler böcker om Konrad?
Prickiga Paula

Har ni barn, eller känner någon med barn, tycker jag att den här boken är ett kap inför julen.
Arildsdottir

Den här boken har jättefina bilder och dialog som öppnar upp för samtal och är en bok som är både rolig och mysig i juletid.
Jessica, Jul i Laloland

Konrad lussar är inte en bok om att killar minsann kan vara Lucia. Det är en bok om barns kreativitet och önskan att vara fina modell extra allt. Det är en rolig bok för mitt barn att längta efter och han springer gladeligen omkring hemma i bara mässingen och skriker nakenfiiiiiiis! Som alltid älskar han en bok av Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund.
Feministbiblioteket

Konrad lussar är en finstämd, lite halvgalen bok för de yngsta om en tradition som kanske mest handlar om gemenskap och om att lysa upp vintermörkret för en stund.
Tidningen Kulturen

Om den lyckas med vad den utger sig för, att fokusera på barnens lust att klä ut sig samt skildra luciatraditionen ur ett barnperspektiv, är det enligt mig precis vad som behövs just nu. Lucia ska ju vara kul och lustfyllt, inte diskriminerande och uteslutande.
Barnboksprat

Här, på nakenfisuppslaget, tecknas barnen verkligen nakna, med snippa respektive snopp – något som jag inte kan påminna mig att jag sett i någon annan av de bilderböcker vi läst, med undantag för rena faktaböcker om kroppen. Det känns faktiskt rätt befriande.
Tiotusenord

Härlig bok där traditionella värderingar ställs på högkant när allt är tillåtet. Härlig frisk vind i ett annars rätt återhållsamt utbud av barnböcker.
Jultradition

Jag har läst den här boken ett tiotal gånger nu och det är en alldeles precis lagom bok för en tvååring som jag har här hemma. Lite text på varje sida, enkel att följa med i och lätt att diskutera om.
Amandas jul