Kom igen, kämpa! 6-9 år

134 kr

“… andas riktig fotbollskärlek …”

Det är äntligen vår! Charlotte och hennes lag åker på träningsläger i Danmark för att kicka igång säsongen. Där ska de sova på vandrarhem och äta danska wienerbröd. De ska också möta ett riktigt bra danskt lag. Nu kör vi! tänker Charlotte. Men det visar sig bli svårare än vad hon trott. På många sätt!

Kom igen, kämpa! är inspirerad av landslagsstjärnan Charlotte Rohlins barndom och är skriven av sportjournalisten Jennifer Wegerup.

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om Charlotte:
Första boken: Sätt straffen, Charlotte!
Andra boken: Hund på plan!
Tredje boken: Kom igen, kämpa!
Fjärde boken: Där satt den!
Femte boken: Ta chansen, Charlotte!

Det här är riktigt bra.
Förbundskapten Pia Sundhage

Kapitelbok: korta kapitel och mycket bilder. Passar både att läsa själv och att läsa högt!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Jennifer Wegerup
Illustratör: Bettina Johansson
Utgivningsår: 2015 (november)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 73 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKA:s serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:
Bettina Johanssons uttrycksfulla, svartvita illustrationer är lättsamma, dekorativa på ett finurligt vis. Charmfullt om Charlotte i seriens tredje del (…)
Staffan Engstrand, BTJ

När jag var barn hade jag min framtid färdig: Jag skulle bli fotbollsproffs. Men möjligheterna att läsa böcker och serietidningar som jag kunde identifiera mig med som tjej och fotbollsspelare fanns egentligen inte. Så att läsa de fyra böckerna ”Hund på plan!”, ”Kom igen, kämpa!”, ”Passa bollen! ropar Kosse” och ”Rekord, Fatima!” känns magiska, och jag är så glad för alla barn som kan läsa dem, känna igen sig och inspireras i dag. (…) Bägge böckerna andas riktig fotbollskärlek och ”Kom igen, kämpa!” har en matig historia och känns aningen tyngre än ”Hund på plan!”. Illustrationerna av Bettina Johansson är spännande och representationen är väl genomtänkt.
Saga Nurmi, Feministiskt Perspektiv

Sagt om tidigare böcker i serien:
Fotboll och feminism i en fin blandning från Olika förlag. Kan det bli annat än en succé? Nej. (…) Jag hade skyhöga förväntningar och de infriades. (…) Bra att tjejer får en duktig fotbollsspelare att identifiera sig med och så bra att bokens Charlotte har en förlaga i verkligheten som faktiskt lever på sin idrott. En bok med en bra förebild och otroligt roligt med sportbok för tjejer. Dessutom måste jag tillägga att jag älskar Johanssons bilder. Blicken på omslaget är helt fantastisk! Jag hoppas att det blir en serie.
Hanna Lager, Feministbiblioteket

Jag blir imponerad över Olika förlags fingertoppskänsla när det gäller att hitta litteratur som ligger i tiden och som verkligen behövs! Jag tror att den här boken kommer att ge inspiration till många tjejer. Samtidigt kan den också läsas av killar, för allt det som handlar om fotboll är inte könsbundet på något sätt. Tvärtom tror jag att det är viktigt att även killarna får läsa om tjejfotboll och inse att det faktiskt inte är någon skillnad, bara olika lag. (…) Humor, relationer, spänning, vänskap, det finns många ingredienser i Sätt straffen, Charlotte.
Barnboksbloggen

(…) en härlig berättelse om att älska fotboll och att spela fotbollscup.
Bokbästisarna