Kivi & Monsterhund 3-6 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Sveriges första barnbok där hen används som personligt pronomen.

”Hund!” tjuter Kivi. ”Ge mig en hund!
Annars sover jag inte en blund!”
Mappor och pammor och morbroster Jin,
en bryssling, en marfor, en halvkvartskusin,
små parvelpysor och storebröstrar;
alla står de runt sängen och tröstar
och visslar och tisslar och säger jovisst,
någon gång möjligen, nästan helt visst,
ska hen få en hund, kan de halvt säkert lova
– men bara om Kivi nu själv lovar sova.

 

Provläs här! 

 

Beskrivning

Författare: Jesper Lundqvist
Illustratör: Bettina Johansson
ISBN: 9789185845767
Utgivningsår: 2012
Storlek: 185 x 185 x 10 mm
Vikt: 160 g
Sidantal: 34 sidor
Inbunden
Miljömärkning: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland

En sprudlande, galen berättelse på rim om att önska sig något, och få det, om än inte helt på det sätt som en hade trott!

Sagt om boken:
Jesper Lundqvists text rimmar och rockar så att det står härliga till, och Bettina Johanssons lätt 50-talscrazy bilder hänger på. Jag får både Hellsing och Ströyer i huvudet, och det är högsta beröm. … en så gulligt galen liten bok.
Nina Lekander, Expressen, februari 2012. Läs recensionen!

Jesper Lundqvist och Bettina Johansson har verkligen lyckats skapa en spännande barnbok med Kivi & monsterhunden och min 2,5-åring älskar den.
Eva Emmelin, Skånskan, februari 2012. Läs recensionen!

Jag vill läsa Kivipivi! Så har det låtit hela semestern! Vid poolen, vid hotellets matbord, i sängen såväl morgon som kväll. Jesper Lundqvist och Bettina Johansson har verkligen lyckats skapa en spännande barnbok och lilla bokhyllans äldre innehavare (som redan räknar ner till treårsdagen i maj) älskar den.
Den lilla bokhyllan, januari 2012. Läs recensionen!

Boken är på rim och den är verkligen jätterolig! Och hen eller inte hen, det är fantastiskt att barnets kön inte står i fokus, utan att barnet är en rolig figur som lockar fram läsarens fantasier.
Hanna Lager, Feministbiblioteket, januari 2012. Läs recensionen!

Ibland påminner språket om Tove Janssons texter, och man får möta både en bryssling, en marfor och små parvelpysor. Verserna är illustrerade av Bettina Johansson, med mycket färg, med en Kivi med alldeles för stora glasögon och med en monsterhund som är underbart äcklig.
Sara Kappelin, Fria Tidningen, januari 2012. Läs recensionen!

Monsterhunden är magnifik!
Christin Billing, BTJ

Kivi och monsterhund är fängslande från första sidan med sina fantastiska rim, roliga ord och bilder och alla oväntade vändningar. Både min stora och min lilla lyssnar intensivt och lever sig in i berättelsen med kommentarer och skratt.
Sagogrynet, januari 2012. Läs recensionen!

Förutom att boken tar genusfällorna som finns inbyggda i vårt språk, på allvar, är det dessutom en störtskön galen historia med massor MASSOR av ord. Med detaljrika humoristiska illustrationer och en lika detaljrik välskriven text på rim är den en riktig fröjd att läsa och titta i. … TACK VÄRLDENS BÄSTA BOKFÖRLAG OLIKA FÖR DET HÄR MÄSTERVERKET!
Nina Ruthström, januari 2012. Läs recensionen!

Har ni läst boken? Det har jag. Och jag gör tummen upp – stor tumme, högt upp till och med. För det första är det en jättefin och bra bok. Jag älskar bilderna! Storyn är kul och rimmen är finurliga och roliga, på riktigt, inte bara så där som man säger.
Lisa Jannerling, Barnens Bokklubb, januari 2012. Läs recensionen!

Den är ju helt underbar! Vilken språklig underfundighet och energi – som en modern Hellsing. Och också helt fantastiska bilder. Verkligen jättekul att en så bra bok får vara med och premiära hen!
Karin Milles, docent i svenska vid Södertörns högskola.