Isporten: Mörkt vatten 9-12 år

125 kr 63 kr

“Jämställd fantasy – hurra va bra!”

Jamina har alltid varit annorlunda. Som det där att hon kan hålla andan nästan hur länge som helst, och klara kyla bättre än alla andra. I alla fall nästan alla andra.

När Milo börjar i hennes skola upptäcker Jamina att det finns fler som hon. Snart upptäcker även Väktaren Ismail deras speciella förmågor. Det är Ismail som vaktar den sista Isporten, vägen till en värld där magi och mystik är en självklarhet. En
värld som håller på att gå förlorad och som bara Jamina och Milo kan rädda.

Det här är den första boken om Jamina och Milo, och deras äventyr i Islandet.

Boktrailer: Isporten – Mörkt vatten

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien Isporten:
Del 1 Isporten: Mörkt vatten
Del 2 Isporten: Andra sidan
Del 3 Isporten: Fångade
Del 4 Isporten: Elden kommer

 

Beskrivning

Författare: Jonna Berggren
Omslag: Hanna Zimmerman Lamby
ISBN: 9789188347206
Utgivningsår: februari 2017
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: sidor 132
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Boken är en omarbetad version av den tidigare “Väktaren & stenarna”.

Sagt om boken “Mörkt vatten”:
Bästsäljarkvalitet!
Författaren och skrivläraren Kim M Kimselius

I ett lugnt och tryggt berättartempo leder författaren läsaren genom boken. Med ett fint språk skildrar hon karaktärer och miljöer så att de levandegörs. Som läsare sugs man snart in i berättelsen. Härligt att läsa om hur barn vågar vara trygga i sig själva, trots att de är annorlunda. Det här är bra, berörande och välskriven fantasy för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

Spännande, lättläst & fängslande!
Jennies boklista

Den här boken är så himla mysig. Jag hade inga direkta förhoppningar när jag började läsa den, men föll ganska så snabbt för både karaktärer och handling. Boken är ganska stillsam men den berör också ämnen som utanförskap och ensamhet, rätt och fel. Vi får förutom Jamina och Milo lära känna klsassmorfarn som i sig är ett himla bra fenomen, men här har lite extra betydelse.
Det märks ganska så tydligt att det här är första boken i en serien för det är en uppbyggnad för något mer. Vi får reda på att Jamina och Milo ska åka till en annan värld – Islandet. Jag vill genast veta mer om detta land men där får jag tåla mig till nästa berättelse.
Fantastiska berättelser

Detta är en mycket välskriven och spännande ungdomsbok för åldrarna 9-12 år (den så kallade slukaråldern).Huvudpersonerna är barn med ovanliga förmågor som trots detta är väldigt trygga i sig själva och det är härligt att läsa om. Boken är full av fina miljö- och personbeskrivningar och vardagliga situationer från skola och hemmiljö varvas med magi och myter.
Annas fotnoter

Som tystläsningsbok för många av mina elever som är i början av sin bokslukarperiod kommer den absolut att funka. Extra guldstjärna för det snygga omslaget och den turkosa färgen på kanten av sidorna.
Och dagarna går …

Isporten bjuder på ett spännande äventyr med inslag av det övernaturliga och mystiska. Men med övervägande realistiska inslag så som skolan skapar en vardagsnära grund att stå på så att fantasyinslagen blir lagom mycket. Som sagt en lättare introduktion till fantasyvärlden för de yngre läsarna.
Midnattsord

Det här är fantasy för mellanåldern, där det finns en annan värld man tar sig till genom olika portar. Nu finns bara en kvar och dess Väktare börjar bli orolig att även den ska stängas så hans värld försvinner för alltid. Hoppet står till Jamina och Milo. Jag vet inte hur många delar som är planerade för serien men jag kan säga att det är en jag gärna följer. Det är spännande och samtidigt ganska vardagligt, i alla fall i den här första delen där de är i våran värld. Jag gissar på att magin och allt annat får större plats i kommande delar! Hur som helst är det här en bra och lovande början.
Vargnatts bokhylla

Jag kan tänka mig att boken passar utmärkt som nybörjarfantasy. Boken är inte så lång och med sitt lugna berättartempo och stundtals riktigt spännande handling kommer den att locka många unga läsare. Jag uppskattar att Jonna Berggren skildrar lite annorlunda barn som ändå är trygga i sig själva. Boken är riktigt snygg också, med sin svarta bakgrund och turkosa färg på kanten av boksidorna.
Ugglan och boken

Milo och Jamina är olika men ändå lika och jag tror att många kan känna igen sig mycket i dem. Man får läsa från bådas perspektiv och på så sätt lär man känna de båda. Boken var väldigt spännande och jag är säker på att de kommande böckerna kommer vara ännu mer spännande eftersom att det är då själva äventyret började. Många kapitel avslutas med cliffhangers och efter att ha läst den här boken blir jag sugen på nästa bok.
Agnes bokblogg