Isporten: Fångade 9-12 år

150 kr 75 kr

“Jämställd fantasy – hurra va bra!”

Det livsviktiga uppdraget är hotat när Jamina försvinner med en mammuthjord, och Milo och Maya fångas av drottningens enhärjare. Plötsligt är gruppen splittrad och då kan de inte bege sig till vulkanen där de magiska eldstenarna finns. De som behövs för att hålla isporten mellan världarna öppen. Men nu är Jamina utlämnad till Miika, den nya vän som dykt upp. Och det verkar omöjligt för Milo och Maya att fly från isstaden där de hålls fångna. Samtidigt närmar sig Ondskan.

Boktrailer: Isporten – Mörkt vatten

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien Isporten:
Del 1 Isporten: Mörkt vatten
Del 2 Isporten: Andra sidan
Del 3 Isporten: Fångade
Del 4 Isporten: Elden kommer

 

Beskrivning

Boken är en omarbetad version av den tidigare Striden i Isstaden

Författare: Jonna Berggren
Omslag: Hanna Zimmerman Lamby
ISBN: 9789188347220
Utgivningsår: oktober 2017
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal: 256
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Med Berggrens fina språk blir det en härlig, befriande och spännande läsning. Berättarrösten är trygg, tydlig och gör det lätt att mana fram bilder av glittrande is med olika väsen. Huvudpersonerna känns äkta och blir till vänner. Jag uppskattar en berättelse där läsaren kan hänga med och berättelsen växer i lagom takt. Genom hela boken skapas eftertankar som t.ex. våga ifrågasätta, vara sig själv. Fångade är en bra, välskriven fantasybok för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

 

Sagt om tidigare böcker i serien:
Berggren skriver med ett rikt ordförråd och tydliga beskrivningar. I andra delen visar hon ännu tydligare prov på fantasi. Det hon skriver är sann magisk realism! Ett annorlunda islandskap med figurer som påminner om Tove Janssons. Läsningen är spännande så gott som hela tiden. Trots att det går vilt till, håller författaren i tyglarna och ser till att berättelsen blir lättläst. Andra sidan är en härlig, välskriven fantasybok för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

Jag tyckte alltså om första boken och blev så klart glad när jag fick förfrågan om jag ville läsa del två! Här händer det mer med magin och äventyren kan man lugnt säga. Det är spännande från start till slut. Ingen risk för att man ska hinna bli uttråkad! /…/ Jag tror även lite yngre kan tycka om den om man läser tillsammans. Den är aldrig hemsk eller jätteläskig utan lagom spännande för att olika åldrar ska kunna läsa den.
Vargnatts bokhylla

Sagt om boken Mörkt vatten, första delen i Isporten:

Bästsäljarkvalitet!
Författaren och skrivläraren Kim M Kimselius

I ett lugnt och tryggt berättartempo leder författaren läsaren genom boken. Med ett fint språk skildrar hon karaktärer och miljöer så att de levandegörs. Som läsare sugs man snart in i berättelsen. Härligt att läsa om hur barn vågar vara trygga i sig själva, trots att de är annorlunda. Det här är bra, berörande och välskriven fantasy för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

Som tystläsningsbok för många av mina elever som är i början av sin bokslukarperiod kommer den absolut att funka. Extra guldstjärna för det snygga omslaget och den turkosa färgen på kanten av sidorna.
Och dagarna går …

Isporten bjuder på ett spännande äventyr med inslag av det övernaturliga och mystiska. Men med övervägande realistiska inslag så som skolan skapar en vardagsnära grund att stå på så att fantasyinslagen blir lagom mycket. Som sagt en lättare introduktion till fantasyvärlden för de yngre läsarna.
Midnattsord