Isporten: Elden kommer 9-12 år

150 kr 75 kr

“Jämställd fantasy – hurra va bra!”

Hela Islandets framtid står på spel. Jamina och Milo måste ta sig till vulkanen Äskkundir för att hämta hem de magiska eldstenarna. De som behövs för att hålla den sista isporten öppen mellan Islandet och vår egen värld. Men samtidigt vibrerar hela isvärlden av motsättningar, en strid om makten verkar ofrånkomlig. Ondskan och isdrottningen samlar sina trupper, redo för en strid mot Islandets övriga folk och varelser.

Boktrailer: Isporten – Mörkt vatten

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien Isporten:
Del 1 Isporten: Mörkt vatten
Del 2 Isporten: Andra sidan
Del 3 Isporten: Fångade
Del 4 Isporten: Elden kommer

 

Beskrivning

Boken är en omarbetad version av den tidigare Flygarnas kamp

Författare: Jonna Berggren
Omslag: Hanna Zimmerman Lamby
Utgivningsår: 2018 januari
Storlek: 155 x 215 mm
Inbunden: 244 sidor
FSC-märkt
Tryckt i Lettland 

Sagt om boken:
Den fjärde delen i serien Isporten är mer spännande än tidigare delar.
Jonna Berggren håller fortfarande samma höga kvalitet. Hennes skildringar av olika sagoväsen och språk är magiskt bra, samtidigt som texten är lättläst. Det finns många visdomsord i hennes berättelse, men bland det viktigaste är att man ska våga stå för vem man är. Berggren har präglat serien med fornnordisk stil. Elden kommer är en bra, spännande och välskriven fantasy för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien:
Med Berggrens fina språk blir det en härlig, befriande och spännande läsning. Berättarrösten är trygg, tydlig och gör det lätt att mana fram bilder av glittrande is med olika väsen. Huvudpersonerna känns äkta och blir till vänner. Jag uppskattar en berättelse där läsaren kan hänga med och berättelsen växer i lagom takt. Genom hela boken skapas eftertankar som t.ex. våga ifrågasätta, vara sig själv. 
Anna-Karin Närkling, BTJ

Jag tyckte alltså om första boken och blev så klart glad när jag fick förfrågan om jag ville läsa del två! Här händer det mer med magin och äventyren kan man lugnt säga. Det är spännande från start till slut. Ingen risk för att man ska hinna bli uttråkad! /…/ Jag tror även lite yngre kan tycka om den om man läser tillsammans. Den är aldrig hemsk eller jätteläskig utan lagom spännande för att olika åldrar ska kunna läsa den.
Vargnatts bokhylla

Bästsäljarkvalitet!
Författaren och skrivläraren Kim M Kimselius

I ett lugnt och tryggt berättartempo leder författaren läsaren genom boken. Med ett fint språk skildrar hon karaktärer och miljöer så att de levandegörs. Som läsare sugs man snart in i berättelsen. Härligt att läsa om hur barn vågar vara trygga i sig själva, trots att de är annorlunda. 
Anna-Karin Närkling, BTJ