Isporten: Andra sidan 9-12 år

139 kr 70 kr

“Jämställd fantasy – hurra va bra!”

Plötsligt är de på andra sidan.
I en kall och främmande isvärld, full av faror och märkliga varelser måste Jamina och Milo försöka att ta sig till vulkanen Äskkundir. Det är där de magiska eldstenarna finns.
Utan dem stängs isporten och därmed den sista vägen mellan världarna. De andra portarna stängdes för länge sedan för att skydda det sista exemplaret av det uråldriga och magiska djur som hotas av Ondskan.
Och det är bråttom, om isporten stängs blir de fast i Islandet för alltid.

Boktrailer: Isporten – Mörkt vatten

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien Isporten:
Del 1 Isporten: Mörkt vatten
Del 2 Isporten: Andra sidan
Del 3 Isporten: Fångade
Del 4 Isporten: Elden kommer

 

Beskrivning

Boken är en omarbetad version av den tidigare Trolldräparen.

Författare: Jonna Berggren
Omslag: Hanna Zimmerman Lamby
ISBN: 9789188347213
Utgivningsår: juni 2017
Storlek: 155 x 215 mm
Sidantal:
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:
Berggren skriver med ett rikt ordförråd och tydliga beskrivningar. I andra delen visar hon ännu tydligare prov på fantasi. Det hon skriver är sann magisk realism! Ett annorlunda islandskap med figurer som påminner om Tove Janssons. Läsningen är spännande så gott som hela tiden. Trots att det går vilt till, håller författaren i tyglarna och ser till att berättelsen blir lättläst. Andra sidan är en härlig, välskriven fantasybok för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

Jag tyckte alltså om första boken och blev så klart glad när jag fick förfrågan om jag ville läsa del två! Här händer det mer med magin och äventyren kan man lugnt säga. Det är spännande från start till slut. Ingen risk för att man ska hinna bli uttråkad! /…/ Jag tror även lite yngre kan tycka om den om man läser tillsammans. Den är aldrig hemsk eller jätteläskig utan lagom spännande för att olika åldrar ska kunna läsa den.
Vargnatts bokhylla

Sagt om boken Mörkt vatten, första delen i Isporten:

Bästsäljarkvalitet!
Författaren och skrivläraren Kim M Kimselius

I ett lugnt och tryggt berättartempo leder författaren läsaren genom boken. Med ett fint språk skildrar hon karaktärer och miljöer så att de levandegörs. Som läsare sugs man snart in i berättelsen. Härligt att läsa om hur barn vågar vara trygga i sig själva, trots att de är annorlunda. Det här är bra, berörande och välskriven fantasy för bokslukaråldern.
Anna-Karin Närkling, BTJ

Som tystläsningsbok för många av mina elever som är i början av sin bokslukarperiod kommer den absolut att funka. Extra guldstjärna för det snygga omslaget och den turkosa färgen på kanten av sidorna.
Och dagarna går …

Isporten bjuder på ett spännande äventyr med inslag av det övernaturliga och mystiska. Men med övervägande realistiska inslag så som skolan skapar en vardagsnära grund att stå på så att fantasyinslagen blir lagom mycket. Som sagt en lättare introduktion till fantasyvärlden för de yngre läsarna.
Midnattsord