Hund på plan! 6-9 år

134 kr 67 kr

Seriespelet är snart slut.
Charlotte och hennes lag IF Ekby ligger bra till.
Men de måste vinna fler matcher för att ha en chans.
Så nu är det full koncentration som gäller.
Absolut inte en hund som kommer in och stör!

Hund på plan! är inspirerad av landslagsstjärnan Charlotte Rohlins barndom, skriven av sportjournalisten Jennifer Wegerup.

Provläs här! 

 

Alla böcker i serien om Charlotte:
Första boken: Sätt straffen, Charlotte!
Andra boken: Hund på plan!
Tredje boken: Kom igen, kämpa!
Fjärde boken: Där satt den!
Femte boken: Ta chansen, Charlotte!

“Det här är riktigt bra.
Förbundskapten Pia Sundhage

Kapitelbok, korta kapitel och mycket bilder. Passar att läsa själv och att läsa högt!

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Jennifer Wegerup
Illustratör: Bettina Johansson
Utgivningsår: 2015 (juni)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 78 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.
Förbundskapten Pia Sundhage, om OLIKAs serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:
Hund på plan av Jennifer Wegerup handlar om fotboll, men också om hur jobbigt det kan vara att vilja mycket och kanske vara skadad. Det är en riktigt bra bok för alla fotbollsintresserade i åldern 7-9.
Matteus Skolbibliotek

Det är en fin bok med ett nytt tema – skada. Bra och pedagogiskt. (…) Tummen upp för fortsättningen på berättelsen om Charlotte!
Hanna Lager, Feministbiblioteket

(…) böckerna handlar alltså om tjejer och fotboll, och bara det gör dem relativt unika och viktiga. Precis som i den tidigare boken i serien så handlar dock böckerna inte enbart om fotboll, utan också om livet runtomkring och framförallt är det vardagen som speglas, så igenkänningsfaktorn är stor. Det handlar inte om några dramatiska händelser, utan om vardagslivet för fotbollsintresserade tjejer i lågstadieåldern och det räcker gott och väl. Böckerna är lättlästa och riktiga sträckläsarböcker. Riktigt bra!
Barnboksbloggen

När jag var barn hade jag min framtid färdig: Jag skulle bli fotbollsproffs. Men möjligheterna att läsa böcker och serietidningar som jag kunde identifiera mig med som tjej och fotbollsspelare fanns egentligen inte. Så att läsa de fyra böckerna ”Hund på plan!”, ”Kom igen, kämpa!”, ”Passa bollen! ropar Kosse” och ”Rekord, Fatima!” känns magiska, och jag är så glad för alla barn som kan läsa dem, känna igen sig och inspireras i dag. (…) Bägge böckerna andas riktig fotbollskärlek och ”Kom igen, kämpa!” har en matig historia och känns aningen tyngre än ”Hund på plan!”. Illustrationerna av Bettina Johansson är spännande och representationen är väl genomtänkt.
Saga Nurmi, Feministiskt Perspektiv

Jag som inte gillar fotboll gillar verkligen dessa från Olika förlag. Synd bara att de alltid måste vinna sina matcher i slutet. Fast kanske är det fotbollsbokens motsvarighet till sagans kyss och lycka i all evighet?
Prickiga Paula