Grattis, Svea Fors!

131.00 kr

Svea Fors älskar att fylla år.
Och hon älskar att planera kalas!
Hon vill att hela klassen ska komma.
Men pappa tycker att det räcker med några få.

 

Svea Fors går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

Provläs här! 

 

Här hittar du alla böckerna om Barnen i Lyckeskolan!

Vill du pyssla med barnen i Lyckeskolan? Ladda ner gratis här:

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för FÖRSKOLAN här!
Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning för SKOLAN här!

Beskrivning

Författare: Ebba Berg
Illustratör: Carl Flint
ISBN: 9789188613066
Utgivningsår: 2017 (oktober)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 36 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Berättelsen Grattis, Svea Fors! berör något som de flesta barn går igenom, att ha kalas samt alla förberedelser. Författaren Ebba Berg skriver med ett enkelt språk, innehållande lite längre meningar samt ord som upprepas genom texten, vilket fungerar väl för målgruppen nybörjarläsare som läst ett tag. (…) Olika Förlag arbetar under devisen ”ut med stereotyper in med möjligheter”. I denna bok får vi exempelvis veta att Svea tidigare har hetat Simon men nu är nöjd med att vara en flicka, detta får inte stor plats i handlingen – istället kretsar allt kring kalaset.
Anna Hjerpe, BTJ

 

Sagt om tidigare böcker i serien om Barnen i Lyckeskolan:

Böckerna om Barnen på Lyckeskolan är mina och treåringens favoriter. Med värme beskrivs helt olika personer med helt olika liv. Timmy Kent tycks ha någon slags funktionsvariation, och får också plats i bokens värld. Alla får vara med.
365 böcker du borde läsa

I sjätte boken om klasskompisarna i Lyckeskolan får vi lära känna Timmy Kent. Timmy han älskar både frukt och grönsaker och tycker de borde kunna växa mycket mer på flera ställen. När han får syn på en tom jordplätt utanför klassrummet då bestämmer han sig för att så morötter där. På kvällen börjar de gro tankar i Timmys huvud borde han kanske inte bett om lov först? Morötterna blev plötsligt en tung hemlighet att ha. Tur då att det finns en storebror att rådfråga. En storebror som tycker det var bra att plantera frön men som också säger att kanske var det olagligt …
Prickiga Paula

Den här sortens böcker behövs (…)
Agneta Warheim, BTJ

Abel är en finurlig kille som funderar på hur han ska få reda på vem som är kär i honom. Själv är han kär i två flickor och en pojke. Detta är helt oproblematiskt för honom och det som han istället grubblar över är vilka de två klasskamraterna är som gett honom lappar med ”ja”. Carl Flint är en engelsk illustratör som gjort verklighetsnära bilder som följer texten väl och därigenom underlättar för läsaren. Ebba Berg är redaktör och översättare och detta är hennes första barnbok. De har tillsammans skapat en positiv bok som förmedlar budskapet att personligheten är viktigare än kön och att det är helt OK att vara kär i vem man vill!
Helene Ehriander, BTJ

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är  skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken  har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (…) Boken är jättefint  skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (…) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.
Fria Tidningen

Det är inte lätt att veta om någon är kär i en. Och är det så att man kan vara kär i flera samtidigt? Måste man känna personen man är kär i eller kan det vara en idol på en affisch? Det finns mycket att prata om och fundera kring i den här boken. Den funkar att läsa högt eller själv.
Bibliotek Mitt