Full fart, UppfinnarJohanna! 3-6 år

131 kr

Det här är en bok som många små uppfinnare kan känna igen sig i.

Varje dag är det likadant.
När UppfinnarJohanna och hennes syskon ska gå hem tar orken slut.
De klarar inte ett steg till.
“Ska det vara så här hela livet?” undrar de.
“Såklart inte!”, säger Johanna och börjar uppfinna.
Simsala kanin – en slippa-gå-maskin!

Provläs här!

 

Alla böcker i serien om UppfinnarJohanna!
Här kommer UppfinnarJohanna!
UppfinnarJohanna och skrämselmaskinen
Full fart, UppfinnarJohanna!
Lysande, UppfinnarJohanna!
UppfinnarJohanna och Huttan
Pysselboken: Greja och rita med UppfinnarJohanna

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Ann-Christine Magnusson
Illustratör: Lovisa Lesse
Utgivningsår: 2016 (augusti)
Storlek: 200 x 200 x 5 mm
Sidantal: ca 26 sidor
Inbunden
Miljömärkningar: FSC, Svanen
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Här kan du läsa Folkbladets intervju med Lovisa Lesse!

Här kan du läsa Norrköpings tidnings intervju med Lovisa Lesse!

Sagt om boken:
Kul med en tredje bok! De två första är ju sååå bra!!!
Malin, läsare

Johanna är en påhittig och rolig tjej, som tar kommandot och skapar. Det går inte som hon tänkt sig, men det slutar ju bra ändå. Både Johanna och bröderna är nöjda. Det är en rolig intrig och lite befriande med någon som inte blir besviken när uppfinningen går åt skogen. Bra också att personerna i boken inte är kritvita, utan att personer med andra etniciteter också kan få känna sig hemma i barnlitteraturen. Slutligen en detalj som jag älskar, författarna flirtar med de vuxna! Extra poäng för brorsorna Sten och Stanley.
Feministbiblioteket

Ibland tar jag mig en riktig bilderbokskväll, frossar i nytt och fint. Förundras och fängslas av illustrationer och ord. Så få sidor som innehåller så mycket. Alla borde läsa mer bilderböcker oavsett ålder. (…) Full fart, UppfinnarJohanna! på morgonen springer benen till skolan. Men hem då är Johanna och brödernas ben så trötta. Det är så jobbigt att gå hem. Men så en dag får Johanna en idé, en ny uppfinning är på gång …
Prickiga Paula

I den här boken kände vissa ur barnpatrullen igen sig. Benen orkar inte alltid gå hem! UppfinnarJohanna är en  bilderbok för de mindre, den är positiv och förutom att Johanna själv kan vara en fin förebild är bröderna som ser upp till sin påhittiga positiva syster riktigt charmigt illustrerade. Fin syskongemenskap i boken. Detta är den tredje boken om UppfinnarJohanna. Bra ur genusperspektiv och ett stort plus att få se fler mörkhyade barn i litteratur.
Kalasdags

Jag tyckte om att det var en bra vardagsskildring ur ett barnperspektiv. Där barnen faktiskt har förmågan att ta makten och försöka lösa ett problem själva, hur det än slutar. Det är okej att pröva sig fram och inte så farligt om det slutar lite lustigt. Även bra att det att familjen ser olika ut, olika hudfärger utan att problematisera. Det är ju OLIKA förlags grej, ut med stereotyper och in med möjligheter!
LitteraturMagazinet

Full fart, UppfinnarJohanna! är den tredje boken om en tjej som har stort självförtroende och som gärna uppfinner de
mest makalösa saker. (…) Det här är en positiv och humoristisk berättelse som lever högt på Johannas orädda inställning. Som karaktär är hon en fin förebild. En av småbröderna är liksom Johanna mörkhyad. Språket, som består mycket av dialog, präglas av en lätt hurtfrisk ton.
Dag Heberg, BTJ