Du är en stjärna, Amy Jönsson! 6-9 år

131 kr

BOKOGRAM = Inslagen bok med personlig hälsning. Perfekt som present!

Jossan spelar i band. Det vill Amy också! Och hon vill skriva klart låten hon och mamma har börjat på. Men nu är det pappavecka och han vet inget om musik. Vad ska Amy göra?

Amy Jönsson går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

Här hittar du alla böckerna om Barnen i Lyckeskolan!

Provläs här! 

 

Vill du lyssna på låten som Amy skriver tillsammans med sin familj? Den heter “Allt jag gillar”. Tryck på play och njut av den fina låten! Du kan även ladda ner den gratis om du vill.  

Musik och produktion: Lotta Wenglén
Text: Ebba Berg
Amys röst: Ide Rosén Wenglén
Jossans röst: Emy Nyberg
Mammas röst: Lotta Wenglén
Mastring: Håkan Åkesson, NutidStudio

 

Vill du pyssla med barnen i Lyckeskolan? Ladda ner gratis här:

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Ebba Berg
Illustratör: Carl Flint
Utgivningsår: 2018 (augusti)
Storlek: 155 x 215
Sidantal: 36 sidor
Inbunden
Miljömärkt: Svanen, FSC
Tryckt i Lettland

Sagt om boken:

Det är en lättläst bok med ett fint innehåll som kan ge upphov till många tankar och samtal. I slutet av boken finns Amys låt med gitarrackord.
Marianne Petrén, BTJ

EN BOK MED PUNK OCH MUSIK – för typ 5-9-åringar som antingen gillar lite längre böcker med mening eller för den som nyss lärt sig läsa själv. Det är typ 8:e (?) boken om Barnen i Lyckeskolan och här hemma har de varit favoriterna i många år. Vi går från samkönade föräldrar, till barnet som bor hos mormor till Simon som hellre vill vara Saga och alla bara accepterar och tolererar och allt det ger mig hopp om framtiden. Om livet. Amy lever varannan vecka-livet i sin stjärnfamilj med syrran i ett annat hem varannan vecka.
Jag tror att alla kan hitta någon att känna igen sig i hos klassen på Lyckeskolan.
365 böcker du borde läsa

Sagt om tidigare böcker i serien om Barnen i Lyckeskolan:

Den här sortens böcker behövs (…)
Agneta Warheim, BTJ

Böckerna om Barnen på Lyckeskolan är mina och treåringens favoriter. Med värme beskrivs helt olika personer med helt olika liv. Timmy Kent tycks ha någon slags funktionsvariation, och får också plats i bokens värld. Alla får vara med.
365 böcker du borde läsa

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är  skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken  har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (…) Boken är jättefint  skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (…) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.
Fria Tidningen