Den vilda ballongfärden

119.00 kr

Sådana här böcker behöver barn. Fantastiska fantasier med modiga förebilder berikar livet.

Saffa och marsvinet Parmesan älskar äventyr!
Fast nu har de åkt på semester i farfars husbil och tiden går långsamt.
Men en dag hittar de ett ägg.
Var kommer det ifrån?
Det ska Saffa och Parmesan ta reda på.
Tillsammans ger de sig ut på en vild ballongfärd
– lika farlig som spännande.

Ladda ner vår kostnadsfria pedagogiska handledning här!

Beskrivning

Författare: Ola Norén
Illustratör: Karin Olu Lindgård
Utgivningsår: 2016
Storlek: 200 x 200 mm
Sidantal: 34 sidor
Inbunden
FSC-märkt
Tryckt i Lettland
Ålder: ca 3-6 år

Här hittar du Lokaltidningens reportage om barnboksillustratörer i Malmö, bland annat Karin Olu Lindgård.

Här hittar du Skånska Dagbladets intervju med Ola Norén och Karin Olu Lindgård inför bokreleasen.

Sagt om boken:
(…) Och nu börjar ett rafflande äventyr uppe bland molnen. (…) Saffa är modig, rådig och uppfinningsrik. Och hinner hem till middagen. Den vilda ballongfärden är en mustig bilderbok som rekommenderas från cirka tre år. Illustrationerna är yviga och sidorna innehåller massor av roliga och underfundiga detaljer och mycket rörelse. Berättelsen låter Saffa ta plats. Farfar låter henne gå ensam till badplatsen; nåja, hon har en hamster med sig. Hon får flyga iväg i en egensnickrad luftballong bara hon kommer tillbaka till middagen. Farfar känns inte ansvarslös. Han litar på Saffa och ser hennes mod och äventyrslust.  Sådana här böcker behöver barn. Fantastiska fantasier med modiga förebilder berikar livet.
Anna Liv Lidström på Dagens bok, som ger Saffa & Parmesan 7 av 10 i betyg!

Jag tycker att det är en mysig historia med härligt plåttriga bilder med mycket att se på – en gruva, en husbil, en hel husvagnscamping – som nog passar ännu bättre på rätt daga med rätt mängd tålamod. Just nu hör jag hur de läser den igen i soffan i vardagsrummet och barnet lyssnar andäktigt. Böcker är bra.
365 böcker du borde läsa

Den vilda ballongfärden också den om en barnbarn och i detta fall en farfar. Sommar, husbil och utlovade äventyr men farfar vill mest bara ta det lugnt. Han gillar när det inte händer något. Men Saffa vill ha äventyr, när ett spännande ägg hittas på stranden börjar det. Härligt färgglatt äventyr.
Prickiga Paula

Ballonguppstigningen blir inledningen till en rad halsbrytande händelser som avlöser varandra i rask takt. Texten är inte omfattande och språket är lätt att läsa högt. Bilderna är avvägt detaljerade och humoristiska. Parmesans egna små upptåg i anslutning till händelserna är också kul. Två helsidor med först husbilen, sedan en gammal gruva i genomskärning är spännande att kika litet extra på. Text och bild har smälts samman i en absurd berättelse, som är roande och lätt att följa, men som samtidigt känns helt avslutad när den är över.
Gunnar Åberg, BTJ

Sagt om förra boken om Saffa & Parmesan – Den hemliga ubåten:
Underbart finurlig med en härlig blandning av vardagsrealism och fantasivärld när den är som bäst. Älskar bildernas härliga detaljrikedom som i det lilla berättar om vår tid samtidigt som det är spännande skalor mellan olika bilduppslag. Hoppas det blir fler böcker om Saffa och Parmesan!
Hanne, läsare

Bästa och mest underfundiga boken hittills i år bjuder Ola Norén och Karin Olu Lindgård på. I Saffa och Parmesan – Den hemliga ubåten får vi följa med på ett undervattensäventyr i bästa Steve Zissou-anda!
Bokunge.se

Rolig för både stora och små! Mångbottnad historia, med roliga små detaljer i bilderna som man plötsligt ser efter några gånger.
Sigrid, läsare

Det är en fartfylld och spännande historia som spelas upp på de här sidorna och som vanligt när det gäller Olika förlag så är det fritt från de i barnböcker vanligen förekommande stereotyperna. Farfar är en hippie som refererar till Janis Joplin och Saffa är en cool tjej som klarar vad som helst. Texten flyter enkelt och Karin Olu Lindgårds illustrationer är levande och detaljrika där det är allra roligast att se vad marsvinet Parmesan har för sig på varje uppslag.
Barnboksprat.se

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Den vilda ballongfärden”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.